ADVERTISEMENT

Zajednički rad na jačanju svesti kod učenika o zaštiti životne sredine

Zajednički rad na jačanju svesti kod učenika o zaštiti životne sredine

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zaštite zaštite životne sredine potpisali su sporazum o osnivanju zajedničke radne grupe koja će raditi na promociji očuvanja zaštite životne sredine, daljem unapređivanju i proširivanju znanja kod učenika iz oblasti ekologije.

Zajedničko telo će se baviti razvojem programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine i njegove integracije u sistem formalnog obrazovanja.

Osnivanje tog tela dogovoreno je u aprilu na sastanku prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića i ministarke zaštitne životne sredine Irene Vujović.

Ministar Ružić istakao je da je jedan od propisanih osnovnih ciljeva obrazovanja jeste i razvijanje svesti o značaju održivog razvoja, zaštite i očuvanja prirode i životne sredine i ekološke etike.

Naveo je da ovi sadržaji već se obrađuju školama, ali da je cilj da se dodatnim aktivnostima ukaže na značaj očuvanja i zaštite životne sredine.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....