ADVERTISEMENT

Visoki komesar OEBS: Srbija primer kako država treba da se ophodi prema svojim nacionalnim manjinama

Visoki komesar OEBS: Srbija primer kako država treba da se ophodi prema svojim nacionalnim manjinama

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas u Beogradu sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovom.

 Ministar Ružić je tom prilikom istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva da se svoj deci omogući kvalitetno obrazovanje, kao i da je Srbija posvećena unapređenju obrazovanje nacionalnih manjina.

Cilj je da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svakom detetu, ali i da povećamo obuhvat dece na svim nivoima obrazovanja, smanjimo osipanje osetljivih grupa iz obrazovnog sistema“, naveo je ministar.

Abdrahmanov je pohvalio napore koje Srbija ulaže kada je reč o zaštitu prava nacionalnih manjina i ocenio da je naša zemlja svetli primer u regionu i svetu u ovom polju. On je dodao da OEBS i Srbija partnerski sarađuju na različitim projektima i da se oni odvijaju vrlo uspešno.

I u periodu kovida, podrška OEBS je bila od velikog značaja kako za obuke nastavnika srpskog kao nematernjeg jezika u školama u kojima se nastava realizuje na jednom od 8 manjinskih jezika, tako i za snimanje časova ovog predmeta za nastavu na daljinu tokom pandemije“, naveo je Ružić na sastanku.

Sagovornici su razmatrali i organizovanje okruglog stola na temu zaštite prava nacionalnih manjina, na kome bi Srbija mogla da predstavi primere dobre prakse posebno u oblasti obrazovanja.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....