Уручене вредне донације компаније Хуавеј техничким факултетима

ADVERTISEMENT

Уручене вредне донације компаније Хуавеј техничким факултетима

Kомпанија Хуавеј у циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале у информационо-комуникационој области, донирала је вредну опрему техничким факултетима у Београду и Нишу и потписала нове споразуме о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом. Електротехнички факултет у Београду унапредиће свој рад уз помоћ нове савремене бежичне технологије у вредности од готово 100 хиљада евра, док је Електронски факултет у Нишу добио нову техничку опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, истакао је значај потписаних споразума о сарадњи и уговора о донацији.

Данас су потписани ови важни споразуми који ће унапредити систем високог образовања у Србији. Захваљујући овој донацији компаније Хуавеј која ће дати вредну опрему Електротехничком факултету у Београду и Електронском факултету у Нишу, студенти ће моћи да унапреде квалитет учења, а професори ће имати боље услове за рад. Такође, веома су важни и споразуми који ће допринети размени знања и унапредити рад на заједничким пројектима, кроз побољшање дигиталних компетенција младих, рекао је министар Ружић.

Он је навео да је заједнички циљ свих нас да улажемо у побољшање квалитета високог образовања, како би студенти након завршетка студија били спремнији за тржиште рада.

Захвални смо компанији Хуавеј која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе ових факултета и одлучила да донира ову вредну опрему. Повезивање и сарадња науке и образовања са привредом су од изузетног значаја“, истакао је Ружић.

Директор компаније Хуавеј у Србији Чен Чен, уручио је донације и потписао споразуме о сарадњи и истакао да је Хуавеј посвећен улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

Пандемија је отежала рад свих образовних установа у Србији и суочила како професоре, тако и студенте, са новим изазовима онлине наставе. Верујемо да ће ове донације у виду техничке опреме и бежичне технологије олакшати њихов рад у наредном периоду. Поносни смо и на потписане споразуме о сарадњи који ће допринети размени знања стручњака из области вештачке технологије, али и омогућити реализовање нових сјајних пројеката који су пред нама. Надамо се да ћемо на овај начин побољшати дигиталне вештине младих и подстаћи их да пронађу страст према науци и спремност да је истражују. Kомпанија Хуавеј усмерена је на неговање ИКТ талената, а све у циљу да ојачамо разумевање и интересовање за ову индустрију и да на тај начин младе охрабримо да постану део дигиталног света„, истакао је Чен Чен и додао да је образовање, које је данас уско повезано са коришћењем најмодернијих технологија, најважнији ресурс за будућност.

Нови споразуми о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом допринеће размени знања, вештина и искуства наставника, сарадника и истакнутих стручњака из области вештачке интелигенције. Омогућиће реализовање заједничких научних и других пројеката, извођење предавања, семинара, обука, стручне праксе, али и размену научно-стручне литературе.

У свом досадашњем раду, компанија Хуавеј континуирано је посвећена улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија кроз разне пројекте.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Времеплов:-Умро-Стојан-Протић

На данашњи дан – 28. октобар

Данас је четвртак, 28. октобар 2021. До краја године има 64 дана. 1492 -Шпански морепловац Кристифор Колумбо открио је Кубу на првом путовању преко Атлантика и прогласио је поседом Шпаније. 1704 -Умро је енглески филозоф Џон Лок, један од утемељивача емпиризма. Оспоравао је теорију о урођеним идејама и принципима и...

Тиодоровић:-Школе-треба-да-наставе-да-раде

Тиодоровић: Школе треба да наставе да раде

Епидемиолози ће се сутра састати с министром просвете Србије Бранком Ружићем, након чега ће се знати јасан став о томе како ће се настава у школама одвијати у наредном периоду, изјавио је данас члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић. Према његовим речима, опредељење је да школе треба да наставе да раде,...

Времеплов:-Рођен-Владимир-Ћоровић

На данашњи дан – 27. октобар

Данас је среда, 27. октобар 2021. године. 1505- Умро је руски владар Иван III Васиљевич, назван "Иван Велики". Оснажио је Русију, ослободио се вазалног односа одбивши да Монголима плаћа данак, ојачао је руску монархију и окончао "окупљање руских земаља". По доласку на престо 1462. пошто је устоличен за великог московског...

Филозофски-факултет-у-Нишу-обележио-50-година-постојања

Филозофски факултет у Нишу обележио 50 година постојања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је руководству, али и целокупном наставном и ваннааставном особљу и студентима 50 година постојања Филозофског факултета у Нишу. Задовољство ми је да вас све поздравим на дан прославе јубилеја Филозофског факултета у Нишу и верујем да...

Још-2.500-наставника-биће-запослено-на-неодређено

Још 2.500 наставника биће запослено на неодређено

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је данас, у разговору са представницима репрезентативних синдиката из те области, да ће у наредном периоду бити расписани конкурси за запослење 2.500 људи на неодређено. Foto: Canva „Ово су сјајне вести и на овај племенити позив се одазивају посебни људи свесни...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT