Uručene vredne donacije kompanije Huavej tehničkim fakultetima

Uručene vredne donacije kompanije Huavej tehničkim fakultetima

Kompanija Huavej u cilju podrške mladim talentima da razviju svoje potencijale u informaciono-komunikacionoj oblasti, donirala je vrednu opremu tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu i potpisala nove sporazume o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom. Elektrotehnički fakultet u Beogradu unaprediće svoj rad uz pomoć nove savremene bežične tehnologije u vrednosti od gotovo 100 hiljada evra, dok je Elektronski fakultet u Nišu dobio novu tehničku opremu čija vrednost iznosi više od 70 hiljada evra.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, istakao je značaj potpisanih sporazuma o saradnji i ugovora o donaciji.

Danas su potpisani ovi važni sporazumi koji će unaprediti sistem visokog obrazovanja u Srbiji. Zahvaljujući ovoj donaciji kompanije Huavej koja će dati vrednu opremu Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Elektronskom fakultetu u Nišu, studenti će moći da unaprede kvalitet učenja, a profesori će imati bolje uslove za rad. Takođe, veoma su važni i sporazumi koji će doprineti razmeni znanja i unaprediti rad na zajedničkim projektima, kroz poboljšanje digitalnih kompetencija mladih, rekao je ministar Ružić.

On je naveo da je zajednički cilj svih nas da ulažemo u poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja, kako bi studenti nakon završetka studija bili spremniji za tržište rada.

Zahvalni smo kompaniji Huavej koja je kao društveno odgovorna kompanija prepoznala potrebe ovih fakulteta i odlučila da donira ovu vrednu opremu. Povezivanje i saradnja nauke i obrazovanja sa privredom su od izuzetnog značaja“, istakao je Ružić.

Direktor kompanije Huavej u Srbiji Čen Čen, uručio je donacije i potpisao sporazume o saradnji i istakao da je Huavej posvećen ulaganju u obrazovanje i razvijanju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Pandemija je otežala rad svih obrazovnih ustanova u Srbiji i suočila kako profesore, tako i studente, sa novim izazovima online nastave. Verujemo da će ove donacije u vidu tehničke opreme i bežične tehnologije olakšati njihov rad u narednom periodu. Ponosni smo i na potpisane sporazume o saradnji koji će doprineti razmeni znanja stručnjaka iz oblasti veštačke tehnologije, ali i omogućiti realizovanje novih sjajnih projekata koji su pred nama. Nadamo se da ćemo na ovaj način poboljšati digitalne veštine mladih i podstaći ih da pronađu strast prema nauci i spremnost da je istražuju. Kompanija Huavej usmerena je na negovanje IKT talenata, a sve u cilju da ojačamo razumevanje i interesovanje za ovu industriju i da na taj način mlade ohrabrimo da postanu deo digitalnog sveta„, istakao je Čen Čen i dodao da je obrazovanje, koje je danas usko povezano sa korišćenjem najmodernijih tehnologija, najvažniji resurs za budućnost.

Novi sporazumi o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom doprineće razmeni znanja, veština i iskustva nastavnika, saradnika i istaknutih stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije. Omogućiće realizovanje zajedničkih naučnih i drugih projekata, izvođenje predavanja, seminara, obuka, stručne prakse, ali i razmenu naučno-stručne literature.

U svom dosadašnjem radu, kompanija Huavej kontinuirano je posvećena ulaganju u obrazovanje i razvijanju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kroz razne projekte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

dojave-stigle-u-214-skola-u-beogradu

Dojave stigle u 214 škola u Beogradu

Дојаве о подметнутој експлозивној направи, према тренутним информацијама из Школске управе Београд, стигле су на мејл адресе 148 основних и 66 средњих школа у Београду, наводи се у саопштењу Министарства просвете. Foto: Canva Како кажу, према раније утврђеној процедури, објекти су евакуисани, а ученици ће бити враћени на наставу када...

rezultati-drugog-pilota-drzavne-mature:-najvise-bodova-iz-maternjeg-i-stranih-jezika,-najmanje-iz-matematike

Rezultati drugog pilota državne mature: najviše bodova iz maternjeg i stranih jezika, najmanje iz matematike

На радионици на којој су учествовали представници Министарства, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завода за унапређивање образовања и васпитања, заједница школа и начелници свих школских управа, и представници пројекта ЕУ разматрана је успешност реализације другог пилота државне матуре, одржаног од 5. до 8. априла 2022. године и предложена...

situacija-sa-nedostatkom-strucnih-kadrova-u-skolama-zabrinjavajuca

Situacija sa nedostatkom stručnih kadrova u školama zabrinjavajuća

Дефицит појединих професора и наставника у школама у Србији је све већи проблем: Недостаје просветара за математику, физику, хемију и немачки језик, пише Дојче Веле (ДW). У Угоститељско – туристичкој школи у Нишу је недавно час математике држала професорка географије. Директорка те школе је за локалне медије изјавила да је...

protoprezviter-milan-ristivojcevic-odgovara-na-pitanje-sta-uraditi-sa-cuvarkucom-od-prosle-godine

Protoprezviter Milan Ristivojčević odgovara na pitanje šta uraditi sa čuvarkućom od prošle godine

Чуваркућа се сматра најважнијим укршњим јајетом, заштитником куће и њених укућана од болести и сваког зла, а чува се наредних годину дана, до следећег Васкрса. Шта се ради са ускршњим јајетом од прошле године. Прво, црвено офарбано јаје, чувар куће. Када на Велики петак офарбам ново, шта да радим са...

6-ideja-za-ukrasavanje-jaja-koje-ce-deca-obozavati

6 ideja za ukrašavanje jaja koje će deca obožavati

У празницима деца неизмерно уживају, а Ускрс је један од њих. Велики петак је дан када се фарбају јаја, а они који имају децу труде се да овај дан посвете њима и тако учине празнике незаборавним делом детињства. Креативна, маштовита ускршња јаја један су од начина да то урадите. Ми...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT