Učenik škole Tehnoart predstavlja Srbiju na Međunarodni festival umetnosti učenika srednjih škola u Tokiju

ADVERTISEMENT

Učenik škole Tehnoart predstavlja Srbiju na Međunarodni festival umetnosti učenika srednjih škola u Tokiju

Međunarodni festival umetnosti učenika srednjih škola biće održan u Tokiju od 4. do 15. avgusta 2021. godine, u organizaciji Međunarodne fondacije za umetnost i kulturu – IFAC.

Predstavnik Republike Srbije na ovoj eminentnoj manifestaciji je Stefan Gledić, učenik trećeg razreda Crednje škole za mašinstvo i umetničke zanate Tehnoart iz Beograda. Njegovo delo „Leteći grad“ jednoglasno je odabrala petočlana Komisija, kao najbolje po kvalitetu i korišćenoj likovnoj tehnici pri interpretaciji originalne i maštovite umetničke ideje.

Stefan je pobedio na Javnom pozivu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čiji cilj je unapređivanje učeničkih kompetencija iz oblasti kulture i umetnosti, kreativne aktivnosti i mobilnost u obrazovanju, kao i javna vidljivost učeničkih kreativnih veština i saradnja u oblasti umetničkog obrazovanja i izražavanja, razmena znanja i iskustava sa učenicima iz čitavog sveta i predstavljanje nacionalnih karakteristika kulture.

Zbog pandemije virusa Kovid 19, 22. po redu Međunarodni festival umetnosti učenika srednjih škola održaće se onlajn. Najboljih 500 radova učenika iz čitavog sveta biće izloženo u tokijskom Centru za nacionalnu umetnost od 4. do 15. avgusta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT