Učenici u Izraelu neće moći da uđu u školu bez negativnog testa

ADVERTISEMENT

Generalni direktor Ministarstva obrazovanja Izraela Jigal Slovik najavio je danas da deci koja ne pokažu negativan take a look at na kovid-19 neće biti dozvoljeno da uđu u škole.

Kako je naveo, obrazovni sistem je spreman za otvaranje posle gotovo čitavog meseca obeležavanja verskih praznika.

Pojedini vrtići će se otvoriti u sredu popodne, a čitav obrazovni sistem vraća se redovnoj aktivnosti u četvrtak, preneli su izraelski mediji.

Zvaničnik ministarstva obrazovanja je izjavio da veruje da će roditelji testirati svoju decu kod kuće pre nego što ih ponovo pošalju u škole.

„Mislim da nema drugog načina da odgovorimo na pandemiju već da verujemo roditeljima i prebacimo na njih što veću odgovornost za njihovu decu“, rekao je Slovik, objasnivši da se ministarstvo brine za odgovor na pandemiju i poštovanje karantina.

Na pitanje šta će se desiti ako učenik dođe u školu bez testa, on je odgovorio da takvi učenici neće moći da uđu u školu, te da će roditelji biti informisani i moraće da dođu po svoju decu.

Slovik je takođe rekao da podržava odluku da nastavnici koji nisu vakcinisani i odbijaju testiranje na kovid-19 ne dobijaju plate. U ovom trenutku oko 300 učiteja i nastavnika odbija obe opcije.

U međuvremenu je Ministarstvo zdravlja Izraela najavilo da će od 3. oktobra važiti nove restrikcije, a između ostalog će se od onih koji su se oporavili od kovida-19 tražiti da prime jednu dozu vakcine, ako je od tada prošlo šest meseci, kako bi mogli da dobiju takozvanu zelenu propusnicu.

Nova pravila znače da će 1,2 miliona Izraelaca kod kojih je dijagnostikovan virus od početka pandemije uz one koji imaju pozitivan serološki take a look at morati da prime jednu dozu vakcine da bi dobili zelenu propusnicu, navode izraelski mediji.

Nova mera će stupiti na snagu isti dan kada će biti ukinute zelene propusnice onima koji nisu primuli treću buster dozu vakcine posle šest meseci od druge.

U Izraelu je više od tri miliona od 9,3 milion stavnika dobilo buster dozu.

U četvrtom talsu pandemije u Izraelu je zabeležen rekordan broj zaraženih u jednom danu, gotovo 11.000, ali je broj onih kojima je potrebno bolničko lečenje manji nego u ranijim slučajevima što se pripisuje velikom broju vakcinisanih.

U subotu je urađeno gotovo 67.000 testova i zabeleženo 2.616 novih slučajeva zaraze, što znači da je stopa zaražavaja 3,9 odsto, da se nastavlja pattern opadanja broja inficiranih, prenose izraelski mediji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Времеплов:-Рођен-Милош-Црњански

На данашњи дан – 26. октобар

Данас је уторак, 26. октобар 2021. До краја године има 66 дана. 1685- Рођен је италијански композитор Ђузепе Доменико Скарлати, виртуоз на чембалу. Компоновао је више од 550 композиција за чембало, чувених соната у једном ставу, такозваног Скарлатијевог сонатног облика, употребљавајући нову технику с бриљантним резултатима. Развио је богату чембалистичку...

Учимо-сви-заједно-–-Пројекат-за-подршку-укључивању-деце-из-осетљивих-група

Учимо сви заједно – Пројекат за подршку укључивању деце из осетљивих група

У Србији је је још увек много деце из осетљивих група, посебно деце са сметњама у развоју и /или инвалидитетом и деце из ромске заједнице, коју образовани систем у земљи настоји да интегрише у редовно образовање и школски систем. Као подршка процесу инклузије, данас су први потпредседник Владе Србије и...

“Инклузија-је-обавеза-вртића-и-школа”

“Инклузија је обавеза вртића и школа”

“Инклузивно образовање представља обавезу вртића и школа да се прилагоде сваком детету како би свако од њих постигао свој максимум.”, рекао је данас министар просвете Бранко Ружић приликом потписивања Документа о почетку реализације пројекта “Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка”. Овај...

nove-mere-–-krizni-stab-za:-skole-onlajn,-vakcinacija-dece-i-promena-za-propusnice

НОВЕ МЕРЕ – КРИЗНИ ШТАБ ЗА: Школе онлајн, вакцинација деце и промена за пропуснице

МЕДИЦИНСКИ део Кризног штаба тражиће да све школе у Србији пређу на онлајн наставу, бар на 10 дана, и да се за то време повећа обухват вакцинацијом деце од 12 до 18 година. Лекари у штабу захтеваће, такође, и да се примена ковид пропусница прошири на све затворене просторе, изузев,...

Времеплов:-Рођен-Димитрије-Руварац

На данашњи дан – 25. октобар

Данас је понедељак, 25. октобар, 299. дан 2021. До краја године има 67 дана. 732 - Франачки владар Карло Мартел нанео је код Поатјеа (Тура) тежак пораз војсци Сарацена под командом валије Абд-ар-Рахмана, чиме је заустављен даљи продор ислама. Захваљујући тој победи упамћен је као Мартел, у значењу чекић, маљ....

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT