ADVERTISEMENT

U Sloveniji održan neformalni sastanak ministara zaduženih za istraživanja

U Sloveniji održan neformalni sastanak ministara zaduženih za istraživanja

U Kranju, u Sloveniji, održan je neformalni sastanak ministara zaduženih za istraživanje, na kome su učestvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, a na čelu srpske delegacije bila je državni sekretar prof. dr Marijana Dukić Mijatović.

Dve ključne teme sastanka bile su prevođenje ključnih evropskih ciljeva  na nacionalne nivoe u kontekstu reforme Evropskog istraživačkog prostora (ERA), kao i globalni pristup istraživanjima i inovacijama.

Sastanak je organizovan u sklopu slovenačkog predsedavanja Evropskim Savetom, a poziv je uputila slovenačka ministarka obrazovanja, nauke i sporta Simona Kustec.

Dukić Mijatović je u svom obraćanju istakla napore Republike Srbije na jačanju nauke, tehnološkog razvoja i međunarodne saradnje kao ključnih faktora održivog ekonomskog rasta.

Navela je da Srbija prihvata i neguje nacionalne, regionalne i  evropske vrednosti, kao i da prati i primenjuje najbolja iskustva razvijenih zemalja.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra dr Saša Lazović.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....