Sutra konačni razultati prijemnih ispita za specijalizovne gimnazije i odeljenja, muzičke, baletske i umetničke škole

ADVERTISEMENT

Sutra konačni razultati prijemnih ispita za specijalizovne gimnazije i odeljenja, muzičke, baletske i umetničke škole

Konačni rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja, biće dostupni u sredu, 19. maja 2021. godine, na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.  

Učenici zainteresovnai za upis u neku od ovih škola, prijemne ispite polagali su od 7. do 16. maja.

Za polaganje prijemnih ispita za upis učenika u specijalizovana odeljenja i škole, za školsku 2021/2022. godinu, prijavilo se ukupno 7.336 kandidata, od čega putem portala 5.776, za ukupno 4.871 mesto u ovim školama i odeljenjima. Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u bilingvalna odeljenja, odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, za audio – vizuelne umetnosti, matematiku, kao i za računarstvo i informatiku.

S obzirom da je administrativni deo procesa upisa u srednje škole u potpunosti digitalizovan, roditelji i učenici putem ovog portala mogu imati uvid u preliminarne i konačne rezultate, podnositi žalbe, popuniti i predati listu želja, videti konačan raspored učenika po školama.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT