Ружић: Заједно радимо на унапређењу знања деце о заштити животне средине

ADVERTISEMENT

Ружић: Заједно радимо на унапређењу знања деце о заштити животне средине

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је данас са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић Протокол о сарадњи, чији је циљ унапређење знања наставника и ученика о животној средини.

Како бисмо осигурали да се наш заједнички задатак о стратешком и системском подизању свести о значају заштите животне средине спроведе, Министарство заштите животне средине и Министарство просвете науке и технолошког развоја, започели су са пилот пројектом ,,Улога ученика у заштити животне средине“, рекао је министар Ружић.

Циљ је да, како је додао, да даље унапредимо знања и ставове о животној средини како наставника, тако и ученика и то ће бити спроведено у 29 школа.

Сигуран сам да ћемо заједничким радом наставника, ученика, родитеља и представника локалне заједнице, допринети побољшању квалитета животне средине, и подстаћи друге на мудро и рационално коришћење природних ресурса са циљем заштите и очувања природе, животне средине и еколошке етике“, истакао је министар Ружић.

Он је поручио да је крајње време да се сви освестимо и да појединачним и заједничким деловањем сачувамо средину у којој живимо.

Ово је показатељи да су два министарства препознали оно што је потребно и ученицима и наставницима и очекујемо да ће ово дати плодотворне резултате„, рекао је Ружић.

Министарка Вујовић је рекла да је циљ је да се подиже свест о значају заштите животне средине, пре свега код деце, и додала да у томе много значи подршка Министарства просвете.

Она је подсетила да је са министарством просвете у априлу ове године основано и Заједничко тело за сарадњу, које се бави развијањем програма системског и партиципативног образовања за област заштите животне средине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Времеплов:-Рођен-Милош-Црњански

На данашњи дан – 26. октобар

Данас је уторак, 26. октобар 2021. До краја године има 66 дана. 1685- Рођен је италијански композитор Ђузепе Доменико Скарлати, виртуоз на чембалу. Компоновао је више од 550 композиција за чембало, чувених соната у једном ставу, такозваног Скарлатијевог сонатног облика, употребљавајући нову технику с бриљантним резултатима. Развио је богату чембалистичку...

Учимо-сви-заједно-–-Пројекат-за-подршку-укључивању-деце-из-осетљивих-група

Учимо сви заједно – Пројекат за подршку укључивању деце из осетљивих група

У Србији је је још увек много деце из осетљивих група, посебно деце са сметњама у развоју и /или инвалидитетом и деце из ромске заједнице, коју образовани систем у земљи настоји да интегрише у редовно образовање и школски систем. Као подршка процесу инклузије, данас су први потпредседник Владе Србије и...

“Инклузија-је-обавеза-вртића-и-школа”

“Инклузија је обавеза вртића и школа”

“Инклузивно образовање представља обавезу вртића и школа да се прилагоде сваком детету како би свако од њих постигао свој максимум.”, рекао је данас министар просвете Бранко Ружић приликом потписивања Документа о почетку реализације пројекта “Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка”. Овај...

nove-mere-–-krizni-stab-za:-skole-onlajn,-vakcinacija-dece-i-promena-za-propusnice

НОВЕ МЕРЕ – КРИЗНИ ШТАБ ЗА: Школе онлајн, вакцинација деце и промена за пропуснице

МЕДИЦИНСКИ део Кризног штаба тражиће да све школе у Србији пређу на онлајн наставу, бар на 10 дана, и да се за то време повећа обухват вакцинацијом деце од 12 до 18 година. Лекари у штабу захтеваће, такође, и да се примена ковид пропусница прошири на све затворене просторе, изузев,...

Времеплов:-Рођен-Димитрије-Руварац

На данашњи дан – 25. октобар

Данас је понедељак, 25. октобар, 299. дан 2021. До краја године има 67 дана. 732 - Франачки владар Карло Мартел нанео је код Поатјеа (Тура) тежак пораз војсци Сарацена под командом валије Абд-ар-Рахмана, чиме је заустављен даљи продор ислама. Захваљујући тој победи упамћен је као Мартел, у значењу чекић, маљ....

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT