Ružić: Vinča dragulj Srbije

  0
  21

  Ružić: Vinča dragulj Srbije

  Imati Institut za nuklearne nauke „Vinča“ u rukama Srbije je dragulj za sve nas“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić tokom posete ovom institutu od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

  U razgovoru sa direktorkom prof. dr Snežanom Pajović istaknuto je da ni period pandemije koronavirusa nije zaustavio rad Instituta ni u jednoj oblasti. „Istraživači su aplicirali i dobili različite projekte, a publikacija je bilo više od planiranih“, rekla je Pajovićka.

  Ružić je naglasio da Institut pruža veliki doprinos Beogradskom univerzitetu, ali i razvoju društva, inovacijama, i očuvanju srpskih vrednosti. Upravo zato, po njegovim rečima, važno je da se nastavi sa ulaganjem u infrastrukturu i ekološkog stanja Instituta, kao i u dalji razvoj međunarodne saradnje.

  U Ministarstvu imate podršku„, podvukao je ministar navodeći da se ta saradnja odvija u različitim oblastima i da je današnji susret potvrda dobre volje obe strane za dalji razvoj saradnje.

  U delegaciji Ministarstva bili su i državni sekretari prof.dr Marijana Dukić Mijatović i prof.dr Ivica Radović.