ADVERTISEMENT

Ružić: Vinča dragulj Srbije

Ružić: Vinča dragulj Srbije

Imati Institut za nuklearne nauke „Vinča“ u rukama Srbije je dragulj za sve nas“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić tokom posete ovom institutu od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

U razgovoru sa direktorkom prof. dr Snežanom Pajović istaknuto je da ni period pandemije koronavirusa nije zaustavio rad Instituta ni u jednoj oblasti. „Istraživači su aplicirali i dobili različite projekte, a publikacija je bilo više od planiranih“, rekla je Pajovićka.

Ružić je naglasio da Institut pruža veliki doprinos Beogradskom univerzitetu, ali i razvoju društva, inovacijama, i očuvanju srpskih vrednosti. Upravo zato, po njegovim rečima, važno je da se nastavi sa ulaganjem u infrastrukturu i ekološkog stanja Instituta, kao i u dalji razvoj međunarodne saradnje.

U Ministarstvu imate podršku„, podvukao je ministar navodeći da se ta saradnja odvija u različitim oblastima i da je današnji susret potvrda dobre volje obe strane za dalji razvoj saradnje.

U delegaciji Ministarstva bili su i državni sekretari prof.dr Marijana Dukić Mijatović i prof.dr Ivica Radović.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....