ADVERTISEMENT

Ružić u Leskovcu

Ružić u Leskovcu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca o načinu funkcionisanja obrazovnih ustanova u tom delu Srbije.

Direktori škola obavestili su ministra da se nastava od 19. aprila, kada su se na neposrednu nastavu vratili učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola, odvija bez problema i uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ministar je rekao da je do kraja školske godine ostalo oko dva meseca i dodao da je  veoma je važno da se kontinuirano prate učenička postignuća.

On je zahvalio svim zaposlenima u prosveti na posvećenosti i profesionalnosti kada je reč o funkcionisanju nastave u vreme spidemije i izrazio uverenje da će sveobuhvatna vakcinacija doprineti normalizaciji nastavnog procesa.

Ovom prilikom, posebno želim da zahvalim učenicima medicinskih škola koji volontiraju na vakcinalnim punktovima, kao i njihovim nastavnicima praktične nastave,“ naveo je ministar Ružić.

Ministar je danas razgovarao u Leskovcu sa rukovodstvom Akademije strukovnih škola „Južna Srbija“ , koja će od oktobra upisati studente, koji će studirati po novom programu dualnih studija.

Resorno ministarstvo je obezbedilo uslove za  uvođenje studijskih programa po dualnom modelu od naredne akademske godine. Drago mi je što su akademska zajednica i predstavnici privrede prepoznali važnost ovakvog načina studiranja. Ovim se stvaraju mogućnosti da naši učenici steknu veštine i praktična znanja pre nego što započnu svoj prvi radni dan“, rekao je ministar.

Ministar Ružić obišao je danas Gimnaziju Leskovac i održao sastanak sa gradonačelnikom Leskovca  Goranom Cvetanovićem.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...