Ružić sa šefom regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan o projektima u obrazovanju u nauci

ADVERTISEMENT

Ružić sa šefom regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan o projektima u obrazovanju u nauci

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i šef regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi razgovarali su danas o nastavku saradnje na projektima u oblasti obrazovanja i nauke.

Ministar Ružić čestitao je Bragonziju na novoj funkciji i rekao da je siguran da će se izuzetno dobra saradnja sa Evropskom investicionom bankom nastaviti i dalje kroz zajedničke projekte.

On je podsetio da se trenutno u saradnji sa EIB radi na mnogim projektima, među kojima su Centar izvrsnosti u Kragujevcu, Naučno-tehnološki park u Novom Sadu i Beogradu, nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka, institut BioSens…

Kroz „Projekat modernizacije škola“ zajedno radimo na izgradnji i rekonstrukciji školskih objektata i na taj način podržavamo strateški razvoj obrazovanja“, rekao je ministar.

On je istakao i važnost projekta “Povezane škole”, koji kroz ulaganje u digitalne učionice, brzi internet, IT opremu, ali i obuke nastavnika, doprinosi unapređivanju kvaliteta obrazovanja, a posebno onlajn nastave, što se pokazalo kao ključno tokom pandemije koronavirusa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT