Ružić sa šefom regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan o projektima u obrazovanju u nauci

ADVERTISEMENT

Ružić sa šefom regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan o projektima u obrazovanju u nauci

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i šef regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi razgovarali su danas o nastavku saradnje na projektima u oblasti obrazovanja i nauke.

Ministar Ružić čestitao je Bragonziju na novoj funkciji i rekao da je siguran da će se izuzetno dobra saradnja sa Evropskom investicionom bankom nastaviti i dalje kroz zajedničke projekte.

On je podsetio da se trenutno u saradnji sa EIB radi na mnogim projektima, među kojima su Centar izvrsnosti u Kragujevcu, Naučno-tehnološki park u Novom Sadu i Beogradu, nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka, institut BioSens…

Kroz „Projekat modernizacije škola“ zajedno radimo na izgradnji i rekonstrukciji školskih objektata i na taj način podržavamo strateški razvoj obrazovanja“, rekao je ministar.

On je istakao i važnost projekta “Povezane škole”, koji kroz ulaganje u digitalne učionice, brzi internet, IT opremu, ali i obuke nastavnika, doprinosi unapređivanju kvaliteta obrazovanja, a posebno onlajn nastave, što se pokazalo kao ključno tokom pandemije koronavirusa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT