Ružić sa rektorkom Univerziteta umetnosti: Od oktobra master program 4.0 Kreativne industrije

ADVERTISEMENT

Ružić sa rektorkom Univerziteta umetnosti: Od oktobra master program 4.0 Kreativne industrije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razgovarao je danas sa rektorkom Univerziteta umetnosti u Beogradu Mirjanom Nikolić i pohvalio to što će od oktobra na Univerzitetu umetnosti studentima biti dostupan i master program 4.0 Kreativne industrije – „Umetnost i dizajn video igara“.

Dobro je što će taj master program povezati IT sektor i umetnost“, rekao je ministar.

On je istakao i da je broj mladih istraživača na svim akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama koji će biti finansiran povećan sa 100 na 317, a rektorka je ministru zahvalila i što će 27 studenta doktorskih umetničkih studija biti podržani da se bave istraživanjem.

Rekao je da će fokus Ministarstva prosvete biti podrška mladima da napreduju u karijeri i da ostanu u zemlji.

Ružić je rekao da Ministarstvo nastoji da pored budžetskih sredstava obezbedi dodatna sredstva za investicione projekte izgradnje potpuno novih zgrada fakulteta ili proširenja i rekonstrukcija postojećih kapaciteta.

Kako je rekao, iz zajma CEB-a plan je da budu obezbeđeni bolji prostorni kapaciteti za Fakultet muzičkih umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT