ADVERTISEMENT

Ružić sa ministarkom Severne Makedonije Milom Carovskom o unapređenju prosvetne i naučne saradnje

Ružić sa ministarkom Severne Makedonije Milom Carovskom o unapređenju prosvetne i naučne saradnje

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, naukei tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa ministarkom za obrazovanje i nauku Severne Makedonije Milom Carovskom o unapređenju naučne i prosvetne saradnje i obrazovanju nacionalnih manjina.

Ministar Ružić je istakao da je u interesu obe zemlje zajednički nastup sa strateškim projektima pred programe EU, kao što su Horizont, Erazmus i slično.

Naša šansa su i regionalne inicijative koje možemo sami da osmislimo i pokrenemo, kako bismo zajedno čitav naš region učinili atraktivnijim za istraživanja“, rekao je ministar.

Ministarka Carovska je naglasila značaj digitalizacije kroz koji prolaze obrazovni sistemi obeju zemalja i složila se da su programi evropskih fondova važni i za Severnu Makedoniju i za Srbiju. Ona je istakla da ima prostora za unapređenje obrazovne i naučne saradnje i da dva ministarstva već rade na novom programu saradnje za naredni period.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....