ADVERTISEMENT

Ružić sa direktorima VSA o reformi

Ružić sa direktorima VSA o reformi

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa direktorima akademija strukovinih studija o reformi visokih strukovnih škola čiji je osnivač država.

Ministar je istakao da je iza visokih strukovnh škola period promena, koje nisu bile lake, ali su bile nužne, kako bi njihov rad bio efikasan, ekonomičan i efektivan, odnosno kako bi bolje poslovale i pružale bolje usluge stukovnog obrazovanja.

Ružić je istakako da je osnivački deo poslova završen, ali da tek predstoji rad u organizacionom delu, unutar samih akademija. 

On je poručuio da je velika šansa za visoke škole strukovnih studija dualni model studija u visokom obrazovanju.

Ovo je šansa da se upisna politika uskladi sa potrebama tržišta rada. Vi ste najači motor za razvoj dualnog na visokoškoslkim ustanovama, jer je strukovno obrazovanje usko vezano sa privredom“, rekao je ministar.

Reforma u koju je država ušla po pitanju visokih strukovinih škola ne donosi samo strukturne i organizacuine promene, za nju je nužna i promena svesti i navika, istakao je ministar i ocenio da svi moraju biti upotni po pitanju promena, jer zajednička je obaveza da se mladim ljudima pruži obrazovanje koje će im omogućiti da žive od svog rada i napreduju u životu.

To je vaša misija, i zbog toga ste osnovani“, poručio je ministar.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....