ADVERTISEMENT

Ružić: Rekonstrukcijom dva vrtića u Kruševcu više mesta za decu

Ružić: Rekonstrukcijom dva vrtića u Kruševcu više mesta za decu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas u Kruševcu  ugovore o rekonstrukciji dva vrtića u tom gradu „Golub mira“ i „Labud“.

Ugovor sa ministrom potpisali su zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović  i izvođač radova.

 Drago mi je što baš u ovom mestu, Kruševcu, i to na ovaj svečani dan, potpisujemo ugovor o rekonstrukciji dva vrtića čime još jednom pokazujemo da mislimo na našu budućnost, na najmlađe, predškolski uzrast“, rekao je ministar Ružić.

On je ocenio da je ulaganje u obrazovanje ključ razvoja našeg društva i da je Ministarstvo zato, uz pomoć Svetske banke ušlo u projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Ukupan iznos projekta je 47 miliona evra i njime smo želeli da u potpunosti podignemo kvalitet celokupnog predškolskog sistema i posebno ga učinimo još dostupnijim i pristupačnijim deci iz svih društveno osetljivih grupa“, rekao je ministar.

Za ova dva vrtića u Kruševcu, kako je rekao, biće izdvojeno preko 58 miliona dinara, bez PDV.

Ujedno ćemo rekonstrukcijom objekata obezbediti i 160 novih mesta za mališane, po 80 u svakom vrtiću. U pitanju je dogradnja i rekonstrukcija postojećih objekata, a završetak radova je 8 meseci od dana početka radova“, rekao je ministar.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz ovaj projekat nastoji da poveća broj mesta u predškolskim ustanovama, da se poveća obuhvat dece, naročito iz osetljivih socijalnih grupa i to izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata.

Kroz ovaj projekat obezbedićemo oko 11.000 novih mesta u vrtićima širom Srbije. Uveren sam da sinergijom napora možemo da dođemo do toga da nema više listi čekanja za vrtiće i da obezbedimo dobre uslove za rad i boravak u vrtićima“, ocenio je ministar.

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović istakao je današnje potpisivanje ugovora veoma važno za ovaj grad i za bolje uslove boravka dece u vrtićima.

Dodao je da će kroz ovaj projekat, ova dva vrtića u Kruševcu dobiti veći kapacitet, ali i novi nameštaj, didaktička sredstva, igračke i sve što je neophodno za boravak dece u vrtićima.

Prethodno, ministar Ružić je u Kruševcu posetio i Medicinsku školu,  u kojoj je nadograđen školski prostor, a Ministarstvo prosvete je ove radove podržalo sa 450.000 evra.

Za nepunih mesec dana očekujemo i da stigne i nameštaj, čime se potpuno kompletira renoviranje i učenici će od septembra ući u potpuno nove klupe i nov prostor. Ova škola ima dugu tradiciju, kvalitetne i motivisane učenike, pohvale i za posvećene nastavnike da to sve tako i bude, a paralelno da usavršavaju svoje kompetencije„, rekao je ministar Ružić tokom posete školi.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....