Ružić: Program razmene za srednje škole važan za povezivanje mladih u regionu

  0
  1

  Ružić: Program razmene za srednje škole važan za povezivanje mladih u regionu

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas u Beogradu predstavljanju programa razmene za srednje škole na Zapadnom Balkanu, koji je organizovala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

  Program je predstavljen načelnicima školskih uprava u Srbiji, a događaju su prisustvovali i šef Delegacije Evropske unije Emanule |Žofre, nemački ambasador Tomas Šib, kao i direktorka Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO)e Ivana Antonijević.

  Ministar Ružić istakao je da obrazovanje uz učenje, podrazumeva istraživanja i razvoj kreativnosti, ali i razmenu iskustva.

  Stvaranje jakih i održivih veza među mladima, na kojima je budućnost, kako često kažemo, ostaje najvažniji mehanizam za proces pomirenja i izgradnju mira. I ne samo to. Ovim programom i svim vašim aktivnostima podstićete preko potreban dijalog i poboljšavate sticanje novih znanja i informacija“, rekao je ministar Ružić.

  Program školske razmene će se sprovoditi u naredne tri godine i pružiće podršku školama u osmišljavanju regionalnog programa školske razmene koji će omogućiti srednjoškolcima da učestvuju u dugoročnom progremu razmene koju organizuje ova organizacja. Učenici i profesori imaće priliku da putuju i predstavljaju svoju školu, kao i da upoznaju svoje domaćine u regionu.

  Zainteresovane škole treba da se registruju na www.superschoools.web kreiraju svoj profil i pronađu partnersku školu iz regiona Zapasdnog Balkana.