Ružić podelio indekse prvim studentima Visoke škole strukovnih studija Vazduhoplovna akademija

  0
  7

  Ružić podelio indekse prvim studentima Visoke škole strukovnih studija Vazduhoplovna akademija

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić podelio je danas indekse prvim studentima Visoke škole strukovnih studija – Vazduhoplovna akademija.

  Ministar je istakao da je ova visoka škola strukovnih studija osnovana je u maju ove godine i da već prima prve studente na tri studijska programa po dualnom modelu – Kontrola letenja upisano je 13 budžetskih studenata, na Vazduhoplovno mašinstvo upisano 19 studenata, na program Vazdušni saobraćaj – piloti upisano 10 studenata.

  On je studentima poručio da se Ministarstvo prosvete veoma temeljno i sa vizijom bavi razvojem obrazovanja u oblasti vazduhoplovstva u cilju razvoja države i ove industrije, ali i sa ciljem da omogući mladim ljudima da ostvare lične vizije i ambicije.

  Ministar Ružić je studentima rekao da ulaze u istoriju kao prva generacija ove visoke škole, poželeo im sreću i puno uspeha u učenju i poručio da imaju sve uslove za sticanje znanja.

  Vaše stručno obrazovanje odvijaće se i u Vazduhoplovnom trening centru za srednje i visoko dualno obrazovanje koji uključuje i aerodrom Vršac sa proširenim kapacitetima. Prvi put Srbija ima ovakav jedan jedinstven centar za formalno obrazovanje mladih pilota, aviomehaničara, kontrolora letenja, kabinskog osoblja sa posedovanjem EASA (European Union Aviation Security Company) standarda. Sve je to urađeno zbog vas i to me čini srećnim“, rekao je Ružić