Ružić obišao radove na dogradnji doma za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu

ADVERTISEMENT

Ružić obišao radove na dogradnji doma za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu i ocenio da je zadovoljan brzinom radova i da očekuje da će ovaj objekat biti završen i pre roka.

Radovi su počeli u februaru ove godine, a dogradnjom će kapaciteti biti povećani sa 177 na 217 mesta.

Mislim da je fascinantno da za nepuna dva meseca radovi odmaknu u ovolikoj meri. Predviđeno je da rok za zavšetak radova bude 31. oktobar, ali vidim da će to biti mnogo ranije. Dobijamo 40 novih mesta za naše učenike, jednu multifunkcionalnu salu, oplemenjujemo i širimo ovaj prostor. Sve se radi u skladu sa najmodernijim standardima”, rekao je ministar Ružić.

On je ocenio da je osim kadrova u našem obrazovnom sistemu, potrebno da imamo i infrastrukturu i prostor u kojem će se primenjivati najmodernije metode u procesu sticanja znanja.

Ova investicija se realizuje u okviru Projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, koji se finansira sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB).

Ministar Ružić je tokom posete Požarevcu obišao i izložbu Istorijskog arhiva Požarevca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT