Ružić obišao radove na dogradnji doma za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu

ADVERTISEMENT

Ružić obišao radove na dogradnji doma za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta za smeštaj učenika Srednje poljoprivredne škole u Požarevcu i ocenio da je zadovoljan brzinom radova i da očekuje da će ovaj objekat biti završen i pre roka.

Radovi su počeli u februaru ove godine, a dogradnjom će kapaciteti biti povećani sa 177 na 217 mesta.

Mislim da je fascinantno da za nepuna dva meseca radovi odmaknu u ovolikoj meri. Predviđeno je da rok za zavšetak radova bude 31. oktobar, ali vidim da će to biti mnogo ranije. Dobijamo 40 novih mesta za naše učenike, jednu multifunkcionalnu salu, oplemenjujemo i širimo ovaj prostor. Sve se radi u skladu sa najmodernijim standardima”, rekao je ministar Ružić.

On je ocenio da je osim kadrova u našem obrazovnom sistemu, potrebno da imamo i infrastrukturu i prostor u kojem će se primenjivati najmodernije metode u procesu sticanja znanja.

Ova investicija se realizuje u okviru Projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, koji se finansira sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB).

Ministar Ružić je tokom posete Požarevcu obišao i izložbu Istorijskog arhiva Požarevca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT