ADVERTISEMENT

Ružić obišao osmake na probnom završnom testu

Ružić obišao osmake na probnom završnom testu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas učenike osmog razreda, koji u  Osnovnoj školi „Josif Pančić“ u Beogradu polažu probni završni test.

Osmaci danas polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test, a juče su polagali probni test iz matematike.

Ministar Ružić u Osnovnoj školi „Josif Pančić“

Probni završni test je idealna prilika da vidimo svi, i učenici i nastavnici i mi koji to sve organizujemo i pripremamo, kakve su procedure, način polaganja, koliko su naučili, ali i u pogledu prilagođavanja okolnostima na koje nas je pandemija kovida naterala. Saznanja koja nam ova proba male mature daje će poslužiti ako treba da revidiramo nešto do održavanja završnog ispita“, rekao je Ružić.

Ružić je ocenio da se test iz matematike protekao bez problema i da se poštuju sve epidemiološke mere i da je broj učenika u učionici je maksimalno 15 učenika.

U svakom slučaju, svi učenici imaju dovoljno vremena da se pripreme i obnove gradivo i da bez treme i samouvereno pristupe završnom ispitu, koji je veoma značajan za nastavak školovanja malih maturanata“, rekao je on. 

On je podsetio da će završni ispit biti održan 23, 24. i 25. juna 2021. godine.

Naš zajednički cilj je da proces završnog ispita bude organizovan na najbolji mogući način. Vlada Republike Srbije je od prethodne školske godine pristupila digitalizaciji procesa završnog ispita, čime je ceo proces postao transparentniji. Proces pripreme, štampanja i pregledanja završnog ispita ove godine biće dodatno unapređen. Zavod je, sa svoje strane, uveo i primenio sve najsavremenije standarde rada i procedura za institucije ovog tipa“, naveo je on.

Naglasio je da je prosvetni sistem sve ovo vreme dok traje pandemija virusa Kovid 19 pokazao veliku prilagodljivost i izuzetnu organizovanost.

Odgovornost i kooperativnost su pokazali i učenici i nastavnici. Pred nama je još jedan važan zadatak. Uveren sam da ćemo ga zajednički i sa lakoćom uspešno savladati“, rekao je ministar Ružić.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....