Ružić obišao decu učesnike kampa „Srbija te zove 2021“

ADVERTISEMENT

Ružić obišao decu učesnike kampa „Srbija te zove 2021“

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je decu iz dijaspore, regiona i sa Kosova i Metohije u besplatnom sportskom kampu „Srbija te zove 2021“ u Beogradu. Tokom 10 dana, koliko kamp traje, u organizaciji sportskog udruženja „Sportstars“ školarci, njih 250, smešteni su u Domu učenika „Patrijarh Pavle“ i uz izvanredne trenere moći će da poboljšaju svoje veštine u pet olimpijskih sportova – tenisu, rukometu, košarci, fudbalu i odbojci.

„Ovo je jedan od pokazatelja koliko Vlada Srbije i naše društvo ulaže u sport, koliko se zalaže za sport, ali pre svega za dragoceno vaspitanje u odrastanju i građenju ličnosti u svakom pogledu“, kazao je Ružić.

Ministar Ružić izrazio je zadovoljstvo i čast što Ministarstvo podržava taj tip akcija koji pokazuje odnos koji naša država ima prema deci srpskog porekla od kojih sva ne žive u Srbiji.

On je pozvao je decu da nastave da treniraju, da se takmiče, pripremaju, da nauče da pobeđuju, ali i da gube i da kroz život baštine te vrednosti.

„Siguran sam da će izrasti u ozbiljne i zdrave ličnosti i ljude i da će biti utkani u sveopšti progres naše države i društva“, naveo je ministar, dodajući da je uveren da će neko od te dece biti srpski trofejni reprezentativac.

Prema njegovim rečima, Vlada će nastaviti da podržava ovakve akcije, a Ministarstvo koje predvodi je tu da ih svake godine unapredi.

On je naveo da su deca u prilici da dobiju prenešene veštine i znanja od poznatih, priznatih i uspešnih trenera, koji koordiniraju uspešno kampom, ali i da se druže i stiču uvid u to šta u budućnosti u vrednosnom smislu život za njih treba da predstavlja.

Ono što je interesantno, rekao je Ružić, da su ove godine polaznici kampa i deca srpskog porekla iz Albanije, odnosno oni koji žive u Skadru.

„Deca su najbolji pokazatelj da li je ova akcija i aktivnost poželjna, dobra, dragocena“, kazao je Ružić.

Direktor kampa Lazar Mladenović je podsetio da je u prošlogodišnjem kampu bilo 50 dečaka i devojčica.

„Ove godine smo proširili obim i ovde je 250 dece, uprkos činjenici da gosti iz Australije i SAD-a nisu mogli da doputuju zbog epidemiološke situacije. Deca su oduševljena, rade sa sjajnim trenerima u odličnim uslovima, a smeštaj i hrana su na zavidnom nivou – rekao je Lazar Mladenović.

Sa polaznicima kampa rade naši poznati treneri Milan Gurović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović, Bogdan Obradović…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT