Ružić: Nismo izgubili nijednu godinu, imamo kontinuitet u obrazovanju

ADVERTISEMENT
Povratak đaka u školske klupe je pokazatelj da se epidemiološka situacija popravlja, a važno je da nismo izgubili nijednu školsku godinu i da imamo kontinuitet u obrazovanju, rekao je za RTS ministar prosvete Branko Ružić.

“Prirodno je da u urbanim sredinama bude veća koncentracija zaraženih, pa je tako najviše bilo u Beogradu i Novom Sadu, a javljao se u statističkim podacima i Zrenjanin. Međutim, nije bilo više od dva do tri odsto zaraženih među zaposlenima i oko jedan odsto među đacima, što ne znači da su se zarazili u školama ili na fakultetima”, rekao je ministar prosvete.

Vakcinacija je, prema rečima Ružića, jedini lek da se suzbije epidemija, da se izborimo sa koronavirusom.

“Oko 55.000 zaposlenih u prosveti je vakcinisano, što je nešto više od trećine i to je dobar pokazatelj. Ja i ovim putem pozivam, ne samo prosvetne radnike, već građane iz svih starosnih grupa da se vakcinišu”, rekao je Ružić.

Ružić kaže da je važno da nismo izgubili ni jednu školsku godinu i da imamo kontinuitet u obrazovanju.

“Nastavnicima je dozvoljeno da od programa odstupe do 20 odsto kako bi se sa đacima fokusirali na najvažnije. Sam proces nije zaustavljen, stečeno znanje nije ugroženo”, istakao je Ružić.

Dodaje da je probni test male mature urađen, a najvažnije je da se pripreme urade na vreme.

“Zbirke zadataka su odštampane u januaru, ima više opcija zatvorenih zadataka, zaokruživanja odgovora. Motivacija je naravno veća na završnom testu i đaci imaju dovoljno vremena da se pripreme za 23, 24. i 25. jun kada će se održati mala matura”, rekao je Ružić.

Izvor: RTS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT