Ružić: Nastavljamo ulaganja u vrtiće, uskoro dodatna mesta za mališane u Vladičinom Hanu

ADVERTISEMENT

Ružić: Nastavljamo ulaganja u vrtiće, uskoro dodatna mesta za mališane u Vladičinom Hanu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je sa premijerkom Anom Brnabić Opštinu Vladičin Han i novi vrtić Zvončica.

Ministar Ružić je ocenio da je novi vrtić Zvončica najbolji primer sinergije Ministarstva privrede i lokalne samouprave, koji su za taj projekat izdvojili ukupno 30 miliona dinara, ali i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je učestvovalo u opremanju objekta sa 4,5 miliona dinara.

On je najavio da će biti raspisan tender za dogradnju Predškolske ustanove „Pčelica“ za smeštaj još četrdesetoro dece, jer se u Hanu na listi čekanja, u ovom trenutku, nalazi 110 mališana.

Najavio je i da se početak radova očekuje sredinom oktobra.

„To je lepa vest za Vladičin Han, koji je nekada važio za siromašnu opštinu, a sada je nosilac razvoja u Pčinjskom okrugu“, istakao je on.

Premijerka Ana Brnabić je poručila da će se nastaviti sa povećanjem plata u obrazovnom sistemu i sa izgradnjom dodatnih predškolskih ustanova, uz napomenu da imamo poseban projekat sa Svetskom bankom za ovu vrstu obrazovnih ustanova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT