Ружић: Настављамо улагања у инфраструктуру у области високог образовања

ADVERTISEMENT

Ружић: Настављамо улагања у инфраструктуру у области високог образовања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је поводом Међународног дана студената да ће бити настављена улагања у инфраструктуру у области високог образовања како би студенти добили још боље услове за учење и рад.

Осим реконструкције и изградње нових зграда факултета, предвиђена је и изградња нових студентских домова и проширење капацитета постојећих.

Министар је подсетио да је ове године унапређен и законски оквир и то усвајањем два важна закона –  Закона о студентском организовању и Закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

Закон о студентском организовању у центар ставља студента и што је посебно важно први пут је уређен положај и финасирање студентских организација.

Мислим да је ово веома важно нашим академцима, јер ће им помоћи да боље организују студентски парламентарни живот и омогући им да активно учествују у раду високошколских институција“, оценио је Ружић и додао да је овај Закон резултат веома добре сарадње Министарства и Студентске конференције Универзитета Србије (СКОНУС).

Ружић је поручио да је за унапређење области високог образовања веома  важна добра сарадња са представницима студентских удружења и организација.

Међународни дан студената обележава као симбол борбе за демократско друштво и боље образовање у знак сећања на 17. новембар 1939. године када су нацисти погубили 20 прашких студената који су протестовали против окупације.

Студенти су увек током историје били носиоци нових идеја, борили се за очување људских слобода, боље друштво и боље образовање. Свакој земљи потребни су млади  људи који ће својим знањем и талентом допринети економском и друштвеном напретку“, навео је Ружић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ружић:-Надамо-се-врло-брзом-пуноправном-чланству-у-ОИНИ

Ружић: Надамо се врло брзом пуноправном чланству у ОИНИ

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић примио је данас шефа међународне сарадње Обједињеног института за нуклеарна истраживања (ОИНИ) из Дубне Дмитрија В. Камањина. Овај институт је од великог значаја јер представља један од највећих истраживачких центара у свету у областима  физике честица, нуклеарне физике,...

Почели-ЕРАЗМУС+-инфо-дани

Почели ЕРАЗМУС+ инфо дани

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас да је за Републику Србију веома значајно учешће у Еразмус+ програму, једном од највећих програма ЕУ који финансира пројекте мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта. Министар Ружић је поводом почетка...

Школа-историје-српског-језика-у-Тршићу

Школа историје српског језика у Тршићу

На иницијативу Матице српске и Филозофског факултета у Новом Саду, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, ове године је у НОКЦ „Вук Караџић“ у Тршићу основана Школа историје српског језика. Школа је намењена студентима треће и четврте године основних студија србистике на свим катедрама на...

Времеплов:-Рођен-Јаков-Игњатовић

На данашњи дан: 8. децембар

Данас је среда, 8. децембар 2021. До краја године има 24 дана. 65. п.н.е. - Рођен је римски литерата Хорације, највећи римски лирски песник, који се више од иједног грчког или римског песника одликовао разноврсношћу свог песничког израза. Током боравка у Атини подробно је упознао грчку културу, филозофију и уметност....

Ружић-на-скупу-УНЕСКО-о-вештачкој-интелигенцији-у-образовању

Ружић на скупу УНЕСКО о вештачкој интелигенцији у образовању

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас да је, због увођења вештачке интелигенције у планове и програме основних и средњих школа, Србија у истраживању УНЕСКА које је спроведено међу земљама чланицама позиционирана међу 11 држава које су увеле курикулуме о вештачкој интелигенцији...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT