ADVERTISEMENT

Ružić najavljuje kazne za propuste u organizaciji završnog ispita

Završni ispit u osnovnim školama biće održan 23, 24. i 25. juna. Naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način, ne sme biti propusta, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar Ružić održao je sastanak sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Završni ispit polagaće više od 68.000 učenika i naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način. Ne sme da nam se desi ni jedna greška. I ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces a za koji je odgovoran ljudski faktor”, rekao je ministar Ružić.

U saopštenju se navodi da je najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

“Imamo sve uslove i preduslove da završni ispit protekne na najbolji mogući način”, naveo je ministar.

Zahvalio je svima na predanom radu i izrazio uverenje da ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti, kaže se u saopštenju.

U pripremi i organizaciji završnog ispita, osim Ministarstva prosvete, učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i e-Upravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP “Pošte Srbije”, Fakultet organizacionih nauka (testmaster), Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

Izvor: RTS

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....