Ružić: Bravo studenti!

ADVERTISEMENT

Ružić: Bravo studenti!

Interesovanje studenata za imunizaciju na punktovima koji se nalaze  u studentskim poliklinikama i studentskim domovima i dalje postoji, a studenti imaju mogućnost da se vakcinišu i na ostalim punktovima za vakcinaciju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je studente koji na ovaj način pokazuju visok nivo odgovornosti i štite kako sebe, tako i svoje najbliže.

S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente“, rekao je ministar.

On je ocenio da poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija predstavljaju siguran način da se obrazovne ustanove vrate ustaljenom režimu funkcionisanja.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se do 22. aprila u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo 5500 studenata, a u Nišu 1308 akademaca.

Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko e-uprave tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći“, navela je ona i dodala da povećanje broja dostupnih vakcina na punktovima studentskih poliklinika i studentskih domova utiče na to da broj vakcinisanih ne opada.

Kako je rekla, u svim univerzitetskim gradovima po studentskim domovima nastavlja se i projekat „Student volonter“.

Studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice studenata u vezi  imunizacije. Ovu akciju sprovode SKONUS, Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA) i OPENS.

Do sada je  u populaciji uzrasta od 18 do 29  godina ukupno vakcinisano 71.194  mladih.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT