ADVERTISEMENT

Ružić: Bravo studenti!

Ružić: Bravo studenti!

Interesovanje studenata za imunizaciju na punktovima koji se nalaze  u studentskim poliklinikama i studentskim domovima i dalje postoji, a studenti imaju mogućnost da se vakcinišu i na ostalim punktovima za vakcinaciju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je studente koji na ovaj način pokazuju visok nivo odgovornosti i štite kako sebe, tako i svoje najbliže.

S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente“, rekao je ministar.

On je ocenio da poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija predstavljaju siguran način da se obrazovne ustanove vrate ustaljenom režimu funkcionisanja.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se do 22. aprila u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo 5500 studenata, a u Nišu 1308 akademaca.

Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko e-uprave tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći“, navela je ona i dodala da povećanje broja dostupnih vakcina na punktovima studentskih poliklinika i studentskih domova utiče na to da broj vakcinisanih ne opada.

Kako je rekla, u svim univerzitetskim gradovima po studentskim domovima nastavlja se i projekat „Student volonter“.

Studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice studenata u vezi  imunizacije. Ovu akciju sprovode SKONUS, Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA) i OPENS.

Do sada je  u populaciji uzrasta od 18 do 29  godina ukupno vakcinisano 71.194  mladih.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

danas-isplata-ucenickih-stipendija-i-kredita

Danas isplata učeničkih stipendija i kredita

Isplata desete rate učeničkih stipendija i kredita, koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  učenicima srednjih škola u Republici Srbiji, za školsku 2020/2021. godinu,  počeće  danas, 17. juna 2021. godine. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja stipendiraće 11.500 učenika srednjih škola u Srbiji, na osnovu raspisanog Konkursa za...

prosvetari-traze-manje-ucenika-u-odeljenjima

Prosvetari traže manje učenika u odeljenjima

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pokrenula je onlajn petciju za smanjivanje broja učenika u odeljenju, saopšteno je na protestu koji su predstavnici tog sindikata organizovali ispred zgrade Vlade Srbije. Protest je održan pod parolom “Manje je više”, čime su prosvetari hteli da poruče da je u odeljenjima sa manjim brojem...

info-dani-horizont-evropa-programa

Info dani Horizont Evropa programa

Evropska komisija je najavila detalje o info danima koji su posvećeni Horizont Evropa programu, a koji će se održati u periodu od 28. juna do 9. jula 2021. Ovaj desetodnevni događaj pružiće priliku potencijalnim kandidatima i drugim zainteresovanim stranama u istraživanjima i inovacijama da dobiju informacije i postave pitanja o...

pokrenut-pilot-projekat-„ucionica-kakvu-zelim“

Pokrenut pilot projekat „Učionica kakvu želim“

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republički sekretarijat za javne politike Vlade Republike Srbije (RSJP)  pokrenuo je pilot projekat „Učionica kakvu želim“. Cilj pilot projekta je razvoj preduzetničkog razmišljanja kod učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole. Projekat se sprovodi u deset osnovnih škola na teritoriji...