Rezultati konkursa za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Republike Srbije i Narodne Republike Kine za period 2021-23

ADVERTISEMENT

Rezultati konkursa za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Republike Srbije i Narodne Republike Kine za period 2021-23

Na osnovu Sporazuma o naučno-tehnološkoj saradnji između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, kao i Protokola sa Četvrtog zasedanja srpsko-kineskog Mešovitog komiteta održanog u Pekingu 18. januara 2018. godine, 22.4.2021. godine usaglašena je i potpisana Dokumentovana odluka o projektima naučno-tehnološke saradnje (2021-2023) između  Republike Srbije i Narodne Republike Kine .

Polazeći od potrebe da se podrži naučna i tehnološka saradnja na bazi pariteta i recipročnog interesa, uz poštovanje nacionalnih prioriteta, u oblasti razvoja nauke i tehnologije u obe zemlje odobreni su za finansiranje zajednički

– istraživačko-razvojni projekti i

– projekti mobilnosti istraživača.

Na Konkurs za sufinansiranje  zajedničkih  naučno-istraživačkih i razvojnih projekata između Republike Srbije i Narodne Republike Kine za period 2021-2023. godine prijavljeno 61 zajedničkih projekta koji su zadovoljili uslove konkursa.

Nakon evaluacije projektnih predloga obavljenih u obe zemlje, te u skladu s utvrđenim prioritetima, ukupno je za realizaciju izabrano 6 projekata u trajanju od tri godine.

Na Konkurs za sufinansiranje zajedničkih  projekata mobilnosti istraživača između Republike Srbije i Narodne Republike Kine za period 2021/2022. godine, prijavljeno je 76 zajedničkih projekata koju su zadovoljili uslove konkursa.

Nakon razmatranja pristiglih predloga, te u skladu s utvrđenim prioritetima i pravilima Konkursa, ukupno je za realizaciju izabran  21 projekat u trajanju od dve godine.

Obe strane će finansirati projekte mobilnosti istraživača prema sopstvenim modelima u nacionalnoj valuti, tako da strana koja upućuje pokriva troškove prevoza između dve zemlje, a strana koja prima pokriva troškove smeštaja i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu.

Rukovodioci usvojenih projekata biće obavešteni pismenim putem o dinamici i načinu finansiranja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT