Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja položilo 89, 5 odsto učenika

ADVERTISEMENT

Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja položilo 89, 5 odsto učenika

Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja položilo je 6228 učenika, odnosno 89,5 odsto onih  koji su pristupili polaganju.

Prijemne ispite polagali su učenici nadareni za istoriju, geografiju, biologiju, hemiju, matematiku,  IT, scensku i audio-vizuelne umetnosti i umetničke škole.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da je prijemni ispit protekao bez nepravilnosti.

Drago mi je da je prijemni isput protekao u najboljem redu. Želim da pohvalim napor i trud svih učenika koji su marljivo učili i vežbali u ovim po mnogo čemu specifičnim okolnostima, kao i rad njihovih nastavnika. Želim svim učenicima da upišu željene škole“, poručio je ministar.

Od 1011 učenika koji su polagali prijemni za upis u srednje muzičke škole njih 950 je položilo što je 94 odsto.

Prijemni ispit za odeljenja za nadarene za scensku i audio vizuelnu umetnost položilo je 163 učenika, od 176 koliko je polagalo, odnosno 92, 6 odsto.

Od 78 učenika koliko je polagalo prijemni ispit za  odeljenja za nadrene za fiziku položilo je 72, što je 92, 3 odsto.

Za bilingvalna odeljenja prijemni ispit polgalo 670 učenika, a položilo 616, što je 91, 9 odsto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT