Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere u slučaju kada su jedan ili dva učenika zaraženi

ADVERTISEMENT
Posle sastanka, premijerka Srbije Ana Brnabić iznosi zaključke donete na sednici.

Kako je rekla, pripremamo se za uvođenje kovid sertifikata ukoliko bude bilo potrebno.

Generalno stav Kriznog štaba je, navela je premijerka da deca treba da idu u školu, odnosno da se što više izbegne onlajn nastava.

Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere u slučaju kada su jedan ili dva učenika zaraženi da u tom slučaju celo odeljenje ne prelazi na onlajn. Kako je na Kriznom štabu konstantovano škole su se i do sada pokazale kao bezbedno mesto.

Govoreći o školama, premijerka je rekla da su deca tu najbezbednija, što pokazuju sve svetske preporuke.

– Cilj je da deca što je duže moguće idu u školu – istakla je.

Odgovarajući na pitanje o karantinu, premijerka je navela da svi koji su bili u kontaku sa zaraženim automatski treba da se testiraju ili idu u samoizolaciju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT