Пракса за ђаке Ваздухопловне академије у компанији „Avia High“

ADVERTISEMENT

Пракса за ђаке Ваздухопловне академије у компанији „Avia Prime“

Уговор о дуалном образовању између Ваздухопловне академије и чешке компаније „Avia High“  потписан је данас у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Овај уговор омогућава да ученици Ваздухопловне академије своје теоријско знање утврде кроз праксу у чешкој компанији.

Ученици ће, како је рекла помоћница министра за дуално образовање Габријела Грујићи стећи компетенције које су им неопходне и које ће им одмах након формалног образовања дати могућност да се запосле у тој компанији.

Теоријска знања у 21. веку, додала је, нису довољна у овој области да би млади људи мали валидне дипломе.

Јако је битно да у прочесу учења кроз рад стичу оне вешстине које их чине запошљивим, које могу да их доведу на виши ниво образовања“, рекла је помоћница Грујић.

Она је подсетила да је Министарство 1. октобра основало и Високу школу струковних студија у области ваздухоповства где ће ученици моћи даље да се усавршавају.

Директор Ваздухопловне академије Горан Цвијовић рекао је да се данашњи уговор односи на образовне профиле за авиотехничаре и авиомехатроничаре и објаснио на који начин функционише дуално образовање.

То је однос 50 према 50, пола наставе се реализује кроз практичну наставу у реалним радним условима, а друга половина је теоријска настава у школи„, изјавио је Цвијовић.

Према његовим речима, сарадња са „Avia High“ компанијом ће поред праксе за ђаке отворити бројне могућности за нове обуке.

Уговор је значајан за нас јер отвара капацитете за реализацију практичне наставе, што је услов за наше ученике да могу после свог школовања да стекну лиценце“, објаснио је директор школе.

Директор „Avia High“ Пиотр Качор је истакао да ће захваљујући сарадњи са школама ученици имати приступ новим технологијама, те да ће после дипломирања бити запошљиви широм света.

Желимо да млади људи који прођу овај систем образовања буду део веће породице у Европи, која ће радити не само за нас, већ и за остале компаније у овој области“, рекао је Качор.

„Avia High“ компанија која се бави одржавањем ваздухоплова, додао је, јесте једна од највећих у Европи и запошљава вишсе од 2.000 радника и истакао да је за њих образовање велики корак напред у овој области.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Времеплов:-Рођен-Милош-Црњански

На данашњи дан – 26. октобар

Данас је уторак, 26. октобар 2021. До краја године има 66 дана. 1685- Рођен је италијански композитор Ђузепе Доменико Скарлати, виртуоз на чембалу. Компоновао је више од 550 композиција за чембало, чувених соната у једном ставу, такозваног Скарлатијевог сонатног облика, употребљавајући нову технику с бриљантним резултатима. Развио је богату чембалистичку...

Учимо-сви-заједно-–-Пројекат-за-подршку-укључивању-деце-из-осетљивих-група

Учимо сви заједно – Пројекат за подршку укључивању деце из осетљивих група

У Србији је је још увек много деце из осетљивих група, посебно деце са сметњама у развоју и /или инвалидитетом и деце из ромске заједнице, коју образовани систем у земљи настоји да интегрише у редовно образовање и школски систем. Као подршка процесу инклузије, данас су први потпредседник Владе Србије и...

“Инклузија-је-обавеза-вртића-и-школа”

“Инклузија је обавеза вртића и школа”

“Инклузивно образовање представља обавезу вртића и школа да се прилагоде сваком детету како би свако од њих постигао свој максимум.”, рекао је данас министар просвете Бранко Ружић приликом потписивања Документа о почетку реализације пројекта “Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка”. Овај...

nove-mere-–-krizni-stab-za:-skole-onlajn,-vakcinacija-dece-i-promena-za-propusnice

НОВЕ МЕРЕ – КРИЗНИ ШТАБ ЗА: Школе онлајн, вакцинација деце и промена за пропуснице

МЕДИЦИНСКИ део Кризног штаба тражиће да све школе у Србији пређу на онлајн наставу, бар на 10 дана, и да се за то време повећа обухват вакцинацијом деце од 12 до 18 година. Лекари у штабу захтеваће, такође, и да се примена ковид пропусница прошири на све затворене просторе, изузев,...

Времеплов:-Рођен-Димитрије-Руварац

На данашњи дан – 25. октобар

Данас је понедељак, 25. октобар, 299. дан 2021. До краја године има 67 дана. 732 - Франачки владар Карло Мартел нанео је код Поатјеа (Тура) тежак пораз војсци Сарацена под командом валије Абд-ар-Рахмана, чиме је заустављен даљи продор ислама. Захваљујући тој победи упамћен је као Мартел, у значењу чекић, маљ....

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT