Потписан Споразум Министарства одбране и Министарства просвете, науке и технолошког развоја

ADVERTISEMENT

Потписан Споразум Министарства одбране и Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић потписали су данас Споразум о организовању наградног конкурса „Наш војник – наш херојˮ за ученике основних школа.

Споразум, такође, предвиђа да ученици основих школа уз ђачку књижицу могу бесплатно посећивати војне музеје.

Министри Ружић и Стефаноћ потписују споразум

Министар Ружић је истакао да два министарства имају добру сарадњу када је у питању област образовања.

Уверен сам да ћемо управо у складу са ониме што и јесте интенција – да добијемо прегршт предивних радова, имати много слатких мука да се определимо ко ће бити лауреати или победници“, нагласио је Ружић.

Према његовим речима, циљ конкурса је да се деци приближе традиционалне вредности и промовише наша војска.

Важно је да сви грађани наше земље, од оних најмлађих, који су будућност наше Србије, до оних најстаријих, поштују војску наше државе, наравно, да поштују и заставу, грб и химну и то је један од начина да очувамо и да баштинимо свој идентитет и наш вредносни систем“, оценио је министар.

У периоду од 11. октобра до 11. новембра 2021. године, ученици свих основних школа на територији Републике Србије, од првог до осмог разреда, имаће прилику да радом на тему „Наш војник – наш херојˮ у једној од четири категорије – српски језик, ликовна култура, музичка култура и техника и технологија конкуришу за награде које је припремило Министарство одбране.

Министар Стефановић истакао је значај размишљања о омладини, као о будућности наше земље, и додао да сарадња два министарства већ постоји, али и намера да се она унапреди.

Ово је пројекат кроз који желимо да упознамо свако дете у нашој земљи са нашом славном историјом и са нашом традицијом. Све оно што можете да видите у нашим музејима, а да то не буде само још једна школска екскурзија у којој ћете проћи кроз неке просторије, већ да са родитељима можете да дођете и погледате због чега смо земља која има тако славну традицију и због чега у свету говоре подигнуте главе и са поштовањем када изговарају име Србије“, нагласио је Стефановић.

Према његовим речима, намера је да деца виде, не само оно што нуде музеји у иностранству, већ оно што им је на дохват руке у нашим музејима.

Министарство одбране има неколико, заиста, сјајних поставки, има спомен-собе у нашим јединицама, има овај диван Војни музеј, има Музеј ваздухопловства. И верујемо да наша деца треба да се упознају са оним што је у њима изложено. Зато желимо да уз ђачку књижицу имају бесплатан улазак. И верујем да ће овај споразум, који смо управо потписали, омогућити свој креативној деци да кроз наградни конкурс покажу како виде професију војника, која је једна од најплеменитијих професија у нашој земљи“, рекао је министар Стефановић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Времеплов:-Започела-Кумановска-битка

На данашњи дан – 23. октобар

Данас је субота, 23. октобар, 296. дан 2021. До краја године има 69 дана. 42. п.н.е. - Самоубиство је извршио римски званичник Марко Јуније Брут, један од вођа завере у којој је 44. пре нове ере убијен Гај Јулије Цезар. Брут се убио после пораза који су републиканској војсци у...

Брнабић-и-Ружић-обишли-реконструисану-ОШ-„Јован-Јовановић-Змај“-у-Новом-Кнежевцу

Брнабић и Ружић обишли реконструисану ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу

Председница Владе Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишли су данас Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу која је у потпуности реконструисана средствима из државног буџета преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, у износу од преко 300 милиона...

Од-понедељка-комбиновани-модел-у-средњим-школама-у-четири-локалне-самоуправе

Од понедељка комбиновани модел у средњим школама у четири локалне самоуправе

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се ДРУГИ МОДЕЛ организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава од понедељка, 25. октобра 2021. године  примењује у СРЕДЊИМ ШКОЛАМА на територији  четири локалнe самоуправe: Београд, Врњачка Бања, Ниш и  Шабац. ДРУГИ МОДЕЛ наставе подразумева да се...

Ружић:-О-евентуалном-преласку-на-онлајн-наставу-одлучиће-Кризни-штаб

Ружић: О евентуалном преласку на онлајн наставу одлучиће Кризни штаб

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је данас да ће коначну одлуку о евентуалном преласку на онлајн наставу донети Кризни штаб. Ружић је, током посете ОШ „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци, навео да ће, док не буде донета таква одлука, Тим...

Времеплов:-Преминуо-Борисав-Станковић

На данашњи дан – 22. октобар

Данас је петак, 22. октобар, 295. дан 2021. До краја године има 70 дана. 1797 - Француз Андре Жак Гарнерин први је употребио падобран, скочивши из балона над Паризом с висине 680 метара. 1811 - Рођен је мађарски композитор Франц Лист ,пијанистички виртуоз. Створио је симфонијску поему и нову концепцију...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT