Pomoćnica Grujić na školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“

ADVERTISEMENT

Pomoćnica Grujić na školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić prisustvovala je školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“, u organizaciji Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici. Cilj manifestacije je afirmacija kreativnih, inovativnih i preduzetničkih aktivnosti učenika, nastavnika škole i saradnika škole, koji učestvuju u obrazovno-vaspitnom procesu.

Pomoćnica ministra otvorila je manifestaciju i tom prilikom istakla da sistem obrazovanja u Srbiji prolazi kroz transformaciju i da u tom procesu važnu ulogu ima projektno obrazovanje.

Projektno obrazovanje će nas voditi ka svesnom putu da i u srednjim školama i na fakultetima možemo da razvijamo još čvršću, još bolju i kvalitetniju umreženost sa privrednim sektorom, povezivanjem sa stimulativnim sredinama gde će naši mladi ljudi razvijati i inovativnost. Uverena sam da će siguran put, sigurna karijera, ali i održivost kompanija u ovom regionu biti na značajnom nivou i da će mladi svojim rezultatima na ovim radionicama pokazati da smo dobar tim“ rekla je Grujićeva.

Na manifestaciji je učestvovalo sedam osnovnih i šest srednjih škola iz Subotice, sa svojim projektima iz različitih oblasti. Predstavljeno je 59 projekata učenika srednjih i osnovnih škola, iz pet kategorija: automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi i sklopovi, informatika, aktivnosti, događaji i društveni angažman.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ruzic-u-kragujevcu-obisao-medicinski-fakultet,-radove-na-izgradnji-centra-izvrsnosti-i-ekonomsku-skolu

Ružić u Kragujevcu obišao Medicinski fakultet, radove na izgradnji Centra izvrsnosti i Ekonomsku školu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će izgradnjom Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu Srbija postati centar biotehnologije i bioinženjeringa. Danas nastavljamo radove na izgradnji objekata Centra izvrsnosti koji će biti ponos svih nas. Posebno jer će obuhvatiti Centar za...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT