ADVERTISEMENT

Pomoćnica Grujić na školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“

Pomoćnica Grujić na školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić prisustvovala je školskoj manifestaciji „Projektna nedelja“, u organizaciji Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici. Cilj manifestacije je afirmacija kreativnih, inovativnih i preduzetničkih aktivnosti učenika, nastavnika škole i saradnika škole, koji učestvuju u obrazovno-vaspitnom procesu.

Pomoćnica ministra otvorila je manifestaciju i tom prilikom istakla da sistem obrazovanja u Srbiji prolazi kroz transformaciju i da u tom procesu važnu ulogu ima projektno obrazovanje.

Projektno obrazovanje će nas voditi ka svesnom putu da i u srednjim školama i na fakultetima možemo da razvijamo još čvršću, još bolju i kvalitetniju umreženost sa privrednim sektorom, povezivanjem sa stimulativnim sredinama gde će naši mladi ljudi razvijati i inovativnost. Uverena sam da će siguran put, sigurna karijera, ali i održivost kompanija u ovom regionu biti na značajnom nivou i da će mladi svojim rezultatima na ovim radionicama pokazati da smo dobar tim“ rekla je Grujićeva.

Na manifestaciji je učestvovalo sedam osnovnih i šest srednjih škola iz Subotice, sa svojim projektima iz različitih oblasti. Predstavljeno je 59 projekata učenika srednjih i osnovnih škola, iz pet kategorija: automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi i sklopovi, informatika, aktivnosti, događaji i društveni angažman.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...