ADVERTISEMENT

Pokrenut pilot projekat „Učionica kakvu želim“

Pokrenut pilot projekat „Učionica kakvu želim“

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republički sekretarijat za javne politike Vlade Republike Srbije (RSJP)  pokrenuo je pilot projekat „Učionica kakvu želim“.

Cilj pilot projekta je razvoj preduzetničkog razmišljanja kod učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole. Projekat se sprovodi u deset osnovnih škola na teritoriji grada Beograda.

Učenici su kroz ovaj projekat osmislili izgled učionice kakvu žele, a onda  su uz pomoć svojih učiteljica napravili i mali finansijski plan i izračunali koliko ta ideja košta.

Potom su osmišljavali i male marketinške kampanje u formi videa, gde su objasnili zašto je njihova ideja važna, kako bi prikupili novac od potencijalnih donatora.

Kampanje koje su đaci osmislili zainteresovani će moći da vide na internet platformi „Donacije.rs“ od 7. do 20. juna 2021. godine, putem linka https://ucionica.donacije.rs/ucionica/.

Svi koji podrže dečje ideje dobiće i neku od simboličnih, ali veoma maštovitih i originalnih nagrada, koju su pripremili učenici.

Na kanalima RTS-a od jeseni biće emitovane edukativno-zabavne dečje emisije koje će prikazati ceo proces od ideje do realizacije ovog projekta.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...