Počela izgradnja učeničkog doma u Poljoprivrednoj školi u Krnjači

ADVERTISEMENT

Počela izgradnja učeničkog doma u Poljoprivrednoj školi u Krnjači

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jović položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog učeničkog doma pri Poljoprivrednoj školi PK Beograd.

Danas počinjemo izgradnju nove zgrada Učeničkog doma Poljoprivredne škole. S obzirom na činjenicu da je poslednji dom učenika u Beogradu sagrađen pre 60 godina, možemo slobodno reći da je ovo veliki dan, ne samo za školu, već i za obrazovni sistem i za Beograd“ rekao je ministar Branko Ružić nakon polaganja temeljca.

Ministar je rekao da će novi objekat za smeštaj učenika biti površine 4000m2, i da će se u okviru kompleksa, pored škole i doma učenika, biti uređeni i dodatni sadržaji za okupljanje učenika i sportske aktivnosti.

Ova investicija se realizuje u okviru Projekta „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, koji se finansira sredstvima zajma Banke za razvoj Saveta Evrope i sredstvima budžeta Republike Srbije.

U okvuru ovog projekta do sada je izgrađeno, rekonstruisano i opremljeno 13 objekata učeničkog i studentskog standarda u Republici Srbiji, čime je obezbeđeno ukupno 2620 novih mesta za smeštaj učenika i studenata u Svilajncu, Trsteniku, Kragujevacu, Čačaku, Šabacu, Leskovcu, Subotici, Užicu i na Paliću“, rekao je ministar.

Direktorka Poljoprivredne škole Dragana Benović kaže da će novi dom učenika pružiti vrhunske uslove za smeštaj i ishranu učenika.

Izgradnjom Doma učenika omogućićemo našoj deci da žive u mirnoj, zelenoj oazi, baš kao i njihovi vršnjaci, iz najprestižnijih svetskih internata„, rekla je Benović.

Nova zgrada projektovana je tako da se obezbede visoki standardi prve A kategorije, za boravak, ishranu, učenje i dnevne aktivnosti učenika: sobe za smeštaj učenika, upravni blok, biblioteka, dnevni boravak, kuhinja, restoran, magacini, perionica, ekonomski blok, lift i drugi neophodni sadržaji koji su prilagođeni i za osobe sa invaliditetom.

Ukupna bruto površina objekta je oko 4000m2, kapaciteta 111 korisnika od čega 4 korisnika sa invaliditetom. Ispred zgrade učeničkog doma biće slobodna površina kao prostor za okupljanje učenika, a sa zadnje strane objekta je predviđen sportski teren. Izgradnjom objekta doma za smeštaj korisnika, učenika srednje Poljoprivredne škole, kompleks će se upotpuniti sa funkcionalnim sadržajima koji su školi nedostajali.

Vrednost radova je 2.650.000 evra i po ugovoru sa izvođačem trebalo bi da budu završeni do kraja januara 2022. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT