ADVERTISEMENT

ODELjENjA U KOJIMA SE DEO NASTAVE OSTVARUJE NA STRANOM JEZIKU

ODELjENjA U KOJIMA SE DEO NASTAVE OSTVARUJE NA STRANOM JEZIKU

Upis u školu  u kojoj se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku obavlja se za odeljenja opšteg tipa gimnazije, društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera,  kao i za nekoliko obrazovnih profila u stručnim školama.

Prijemni ispit za upis u odeljenje u kojem se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku sastoji se iz provere nivoa znanja stranog jezika.

Na prijemnom ispitu proveravaju se znanja iz sve četiri jezičke veštine (slušanje, čitanje, pisanje i govor) na nivou A2 Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike.

Prijemni ispit se sastoji iz dva dela, i to:

1) izrade pismenog testa iz stranog jezika i

2) usmene provere znanja stranog jezika.

Učenik na pismenom testu iz stranog jezika može da ostvari najviše 15 bodova, a položio je prijemni ispit ukoliko na pismenom testu iz stranog jezika ostvari najmanje 9 bodova. Na usmenoj proveri znanja može da ostvari najviše 5 bodova.

Učenik može da ostvari najviše 20 bodova na prijemnom ispitu iz stranog jezika a položio je prijemni ispit ako je ostvario najmanje 14 bodova iz stranog jezika.

Položen prijemni ispit za upis u školu u kojoj se deo nastave odvija na stranom jeziku, ne predstavlja uslov za rangiranje radi upisa u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke.

Učenik za upis u školu u kojoj se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku, koji je ispunio uslove za rangiranje radi upisa u obrazovni profil u stručnoj školi, položeni prijemni ispit predstavlja uslov za upis datog profila, bez dodavanja dodatnih bodova prilikom rangiranja.

Učenici koji polože prijemni ispit u školi u kojoj se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku za odgovarajući jezik mogu da konkurišu za upis u  sve škole u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku na teritoriji Republike Srbije.

Prijemni ispiti za odeljenja u  školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku:

  • 8.maja 2021. godine od 10-12 časova – pismeni test
  • 9. maja 2021. godine od 10 časova – usmeni ispit
ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...