Obrnuti selfi – video koji će vas naterati da se zamislite

ADVERTISEMENT
Do svoje 13. godine, čak 80% devojčica već menja, uređuje svoje fotografije pre nego što ih postavi na društvene mreže, kažu istraživanja u SAD. Poznajući situaciju kod nas, sigurno je slična.

Mladi danas veliki deo svog života provode na Instagramu i TikToku. To su mesta gde žele da se predstave u najboljem svetlu, a pratioci i lajkovi su ono što je mnogima od njih potrebno da bi se osećali vrednim. Poznate manekenke, pevačice, uticajne ličnosti koje na fotografijama izgledaju savršeno, ideal su kome devojčice danas teže. A pritisak koji osećaju dok broje lajkove svaki put kada objave fotografiju, mnoge od njih vodi u depresiju i anksioznost.

Poznate devojke, žene, svakodnevno objavljuju svoje fotografije koje su prethodno prošle kroz aplikacije za sređivanje i brdo filtera, u želji da se predstave savršenim svojim pratiocima. To čak nije nikakva tajna, mnoge od njih dele i savete kako napraviti savršen selfi.

Od retuširanja i menjanja izgleda na fotografijama se počinje. Sledeći korak su iscrtane obrve, veštačke trepavice, fileri u usnama.

Selfi generacija rezultat je sveta u kom je samo idealna lepota lepa, gde se svaki nedostatak smatra hendikepom, a lepota nije u jedinstvenosti, već naprotiv, u tome da svi izgledamo isto.

Pokušavajući da ukaže na ovaj problem koji devojčicama ruši samopouzdanje i čini da se osećaju manje vrednim jer nisu savršene, Dove je objavio sjajan video pod nazivom – Selfi unazad.

Pogledajte ga i procenite – da li je lepota samo ono što vidimo na društvenim mrežama ili je lepota ono što zapravo jesmo i što nas čini jedinstvenim.

Naučite svoju ćerku da je ona samo jedna i jedinstvena, takva kakva je. Da ne postoji druga slična njoj i da je to ono što treba da čuva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ko-kontrolise-prodavnice-u-skolama

Ko kontroliše prodavnice u školama

Čizburger i pica od želatina, sok od manga u kojem nema ni soka ni manga, kisele trake posute kristal šećerom nalaze se na rafovima brojnih prodavnica koje rade u okviru škola. Iako statistika upozorava da je u Srbiji svako osmo dete gojazno, ove trgovine ne podležu posebnim propisima i, sem...

cedi,-jedan

Sedi, jedan

Ti bi da se svi druže s tobom, al’ da nikome ne daš da prepiše na kontrolnom iz geografije. Ti bi da te svi vole, al’ da ih i dalje tužakaš učiteljici. Ti bi da imaš sve petice, a da ne moraš da radiš domaći. Ti bi da se ona...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT