Obnovljena Peta ekonomska škola u Rakovici

ADVERTISEMENT

Obnovljena Peta ekonomska škola u Rakovici

Od septembra 476 učenika i 52 zaposlenih Pete ekonomske škole u Rakovici vraćaju se u svoju školu. Stari deo škole je potpuno renoviran i nadograđen je još jedan sprat čime je obezbeđeno 7 novih učionica i kabineti za informatiku.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević danas su svečano otvorili školu nakon reknstrukcije i najavili opremanje škole novim nameštajem i opremom tokom leta.

Rekonstukcija i nadogradnja Pete ekonomske škole u Rakovici koštala je 640.000 evra, i jedan je od 213 projekata obnove ili izgradnje škola koji realizujemo u okviru Programa modernizacije škola. Program podrazumeva izgradnju, obnovu i opremanje škola i finansira se delom iz kredita Evropske inveticione banke 50 miliona evra“, rekao je ministar Ružić.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da iz budžeta grada Beograda odlazi 20 odsto sredstava na naše najmlađe i njihovo obrazovanje i naveo da Grad za osnovne i srednje škole odvaja 5,8 milijardi dinara godišnje.

Direktor Pete ekonomske škole Milan Kecman kazao je da je škola dobila nove podove, pločice, zavese, te da se potpuno modernizovala, na čemu je zahvalio Ministarstvu i Gradu Beogradu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT