Nastavak edukacije mladih o društvenoj i političkoj participaciji

  0
  1

  Nastavak edukacije mladih o društvenoj i političkoj participaciji

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vestminsterska fondacija za demokratiju i Fakultet političkih nauka u Beogradu potpisali su danas Memorandum o razumevanju, koji predviđa nastavak edukacije mladih o društvenoj i političkoj participaciji.

  Taj program obuke je u poslednje tri godine obuhvatio oko 4.000 đaka širom Srbije, a memorandumom se nastavlja saradnja i širi krug učenika koji učestvuju u radionicama o demokratiji.

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da cilj da se radi na tome da prvoglasači preuzimaju aktivne uloge u svojim zajednicama i da bolje razumeju principe demokratskog društva.

  Uprkos pandemiji i otežanim uslovima, sve tri strane razumeju značaj aktivizma i svi smo se obavezali da ćemo sa projektom nastaviti i da gradimo društvo čija je omladina politički obrazovana“, rekao je on.

  Dodao je da će obuke biti u skladu sa epidemiološkom situacijom i da će se ove godine održati onlajn.

  Usled izmenjenih okolnosti izazvanih epidemiološkom situacijom, ove godine program će biti dostupan na nacionalnoj onlajn platformi za obrazovanje gde će svi učenici srednjih škola u Srbiji biti u mogućnosti da virtuelno prisustvuju edukativnim radionicama o demokratiji, izborima i građanskom aktivizmu“, dodao je ministar.

  Memorandum su potpisali prodekan FPN prof. dr Darko Nadić i regionalni direktor WFD programa za Zapadni Balkan Emil Atanasovski.