Најдуже и најкраће време у животу

ADVERTISEMENT

Кад је ова моја новопронађена сврха направила читаву збрку, прерасподеливши делове мене онакве каква сам раније била, како би се направило места за ову нову, огромну љубав која до скоро није постојала, нисам се одмах добро снашла.

Осећала сам, понекад, да плутам са главом изнад воде, тек толико да могу да изгурам дан.

То је, укратко, било подизање погледа на још једно “мамаааа”, док очекујем неки захтев, а добијем само једно “волим те…” као кућа велико.

То су биле сузе и тантруми, осећај да сам супер и све могу. Али и предаја.

То је оно кад њихове речи постају реченице док трепнеш.

То је одбројавање минута до времена за спавање и пуштање суза ноћу јер осећам да нисам довољно била присутна, питајући се – знају ли они колико су вољени?

То је најдуже и најкраће време у животу.

То је придржавање њихових срца и осећање њихових осећања. То су гужве у реду за купатило, прљави прозори и њихова разбуктана машта која вам понекад тера сузе на очи.

То је нада да довољно чините, да сте довољно добри, да ћете умети да их научите да се са светом храбро суоче без вас једног дана.

То су дубока, најдубља осећања која на свету постоје.

То је најдуже и најкраће време у животу.

То је оно кад им дозволите да заспе у вашем наручју, док ослушкују откуцаје вашег срца, а ви покушавате за зауставите и меморишете тај тренутак, да га никад не заборавите.

То је остављање у вртићу са малим осећајем олакшања што је прошло без суза. То је и долазак по њих у вртић, када вас обасја осмех најсјајнији на свету и када им у очима видите највећу срећу само зато што виде – вас.

То је оно кад сте најважнија особа у просторији, јер вас њихове очи тако виде.

То је и оно кад пожелите да се на тренутак вратите у стари живот без толико брига и обавеза, тек да ухватите дах. Али, и у том кратком тренутку заправо знате да овај живот сад не бисте мењали ни на тренутак, јер они јесу ваш дах.

То су дуги дани, кратке године и милион тренутака који стоје ту између и које се надате да ћете их памтити.

Али, сада, баш у овом тренутку, они су ту. И можете и даље да се будите уз звук њиховог гласа, да имате ту част да добијете први јутарњи загрљај. Да их волите и срцем и делом.

Сада, још увек, имате их целе уз себе.

И то ће бити најдуже и најкраће време у животу…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Заштита-података-о-личности

Заштита података о личности

Facebook Instagram Twitter Linkedin Youtube ЋИРИЛИЦА | LATINICA Претрага Насловна О Министарству O надлежностима, пословима и организацији Министарства Министарство Сектори Јавност у раду Просветна инспекција Школске управе Буди део тима Министарства Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања Завод за унапређивање васпитања и образовања Актуелности Све информације, вести и обавештења...

Аналитичари-за-основна-истраживања

Аналитичари за основна истраживања

Fb Instagram Twitter Linkedin Youtube ЋИРИЛИЦА | LATINICA Претрага Насловна О Министарству O надлежностима, пословима и организацији Министарства Министарство Сектори Јавност у раду Просветна инспекција Школске управе Буди део тима Министарства Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања Завод за унапређивање васпитања и образовања Актуелности Све информације, вести и обавештења...

Времеплов:-Умро-Сима-Милутиновић-Сарајлија

На данашњи дан: 30. децембар

Данас је  четвртак, 30. децембар, 365. дан 2021. До краја године има један дан. 1691 - Умро је енглески хемичар и физичар Роберт Бојл, који је открио закон о односу притиска и запремине код гасова и први утврдио разлику између смеше и хемијског једињења. 1803 - У састав САД ушла...

Уџбенике-ће-бирати-искључиво-школе,-предвиђа-нови-закон

Уџбенике ће бирати искључиво школе, предвиђа нови закон

Савет родитеља убудуће ни формално неће учествовати у избору уџбеника, предвиђено је изменама Закона о основама система образовања и васпитања (ЗОСОВ), које је пре неколико дана усвојио парламент, пише Данас. Тиме је практично Министарство просвете одговорило на захтев заштитника грађана Зорана Пашалића који је летос затражио од просветне власти да...

Ружић:-Стипендије-за-најбоље-младе-научнице-у-оквиру-програма-„За-жене-у-науци“

Ружић: Стипендије за најбоље младе научнице у оквиру програма „За жене у науци“

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, уручио је данас повеље Снежани Паповић, Марији Иванов и Тијани Шуштершич, младим научницама добитницама националних стипендија „За жене у науци“,– који се реализује у оквиру светски познатог програма Лореал УНЕСКО ((L’Oréal – UNESCO For Ladies in Science).Стипендије у...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT