ADVERTISEMENT

MTU rekonstruiše radionicu Tehničke škole u Staroj Pazovi

MTU rekonstruiše radionicu Tehničke škole u Staroj Pazovi

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić obišla je Tehničku školu u Staroj Pazovi sa direktorom nemačke avio kompanije „MTU Maintenance Srbija“, Rajnerom Bekerom, predstavnicima te kompanije, Vazduhoplovne akademije, lokalne samouprave i direktorom Tehničke škole, Sašom Đekićem. Tom prilikom razgovaralo se o učešću MTU u rekonstrukciji i opremanju radionice škole najsavremenijom opremom, koja će se koristiti za realizaciju dualnog formalnog obrazovanja, ali i za potencijalne obuke u neformalnom obrazovanju.  

Pomoćnica ministra je istakla da će se u Tehničkoj školi u školskoj godini 2021/22. godini realizovati dualni obrazovni profili bravar – zavarivač i operater mašinske obrade.

 Naši učenici imaće priliku da uče na najsavremenijoj opremi. Kada završe formalno obrazovanje po dualnom modelu realizacije nastave, biće odmah spremni da uđu u proizvodni proces ove ugledne kompanije“, rekla je Grujićeva.

Direktor MTU Rajner Beker naglasio je da je ta kompanija zainteresovana za razvoj Sremskog okruga i Stare Pazove i da je uloženo milion i po evra u renoviranje Tehničke škole. „MTU Maintenance Srbija“ koristi naprednu tehnologiju za koju je potreban stručni kadar, zbog čega i ulaže u obrazovanje i obuke kako mladih, tako i odraslih.

Veliku podršku ovom investitoru pružila je lokalna samouprava, koja je izradila projekat za rekonstrukciju radionice Tehničke škole.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....