Ministarstvo: Odluka o redovnom testiranju đaka nije doneta, o tome se razgovara

ADVERTISEMENT

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je prema poslednjim podacima na onlajn nastavu prešlo 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji. U Beogradu, prema rečima ministra, onlajn nastavu zbog epidemioloških mera trenutno prati 379 učenika.

Foto: Canva

Ružić je naveo da prema poslednjim predloženim merama celo odeljenje 10 dana prati onlajn nastavu ukoliko je 10 procenata dece zaraženo korona virusom, i ocenio da je stanje u školama „daleko od alarmantnog”.

Kako kaže, učenici do trećeg razreda osnovne škole svakako će pohađati nastavu na tradicionalan način, a ostali će se prilagođavati.

Što se tiče redovnog testiranja koje je najavio, ministar je naknadno objasnio da još nije doneta nikakva odluka.

“Važno je da preciziramo da konačna odluka o tome nije još doneta, već da Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ‘Milan Jovanović Batut’ razgovara na koji način je najbolje da se sačuva redovna nastava”, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT