ADVERTISEMENT

Ministar Ružić sa mališanima iz vrtića „Mali princ“

Ministar Ružić sa mališanima iz vrtića „Mali princ“

Ministar Branko Ružić je posetio vrtić „Mali Princ“,  predškolske ustanove „Boško Buha“ na Paliluli i sa mališanima razgovarao o drugarstvu, prihvatanju različitosti, zdravim ćivotnim navikama i njihovom boravku u vrtiću.

U razigranoj atmosferi, u dvorištu vrtića, ministar i deca su kreirali zajednički pano na kome su u različitim bojama ostavile otiske svojih šaka. Poseta je završena uručivanjem poklona vrtiću, interaktivne table za decu.

Poseta je organizovana u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sprovodi uz finansijsku podršku Svetske banke.

Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja izuzetno je značajan za društvenu zajednicu s obzirom da ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. To pre svega podrazumeva povećanje obuhvata i dostupnosti predškolskih ustanova, a dobit će imati sva deca od rođenja do 6,5 godina kao i njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice. Prioritet su deca iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...