Ministar Ružić obišao Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu

ADVERTISEMENT

Ministar Ružić obišao Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu i najavio da će za delimičnu rekonstrukciju Doma učenika te škole Ministarstvo obezbediti 4,5 miliona dinara.

To će poboljšati uslove smeštaja učenika, a atraktivnost obrazvnih profila privlačiće ne samo đake iz Rekovca, već i iz drugih mesta“, rekao Je Ružić, koji je govorio i na svečanosti povodom Dana škole i školske slave Ćirilo i Metodije.

Ministar je rekao da ova škola ima četiri profila i da je obrazovanje za oblast poljoprivrede ovde je na visokom nivou, dodajući da očekuje da će u narednoj školskoj godini broj upisan đaka biti još veći.

Ova škola ima snažan kadrovski potencijal i predstavlja model po kome možemo da odgovorimo potebama tržišta“, rekao je ministar Ružić.

On je dodao i da je za adaptaciju osnove škole u Belušiću odobreno oko šest miliona dinara i naglasio da je to odgovor Ministarstva na potrebe malih opština, jer obrazovanje mora da bude svima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT