Kompleti golova za mali fudbal za srednje škole u Srbiji

ADVERTISEMENT

Kompleti golova za mali fudbal za srednje škole u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan Nuno Pinto Leite potpisali su danas Protokol o saradnji, na osnovu koga će kompanija Marbo Produkt donirati komplete golova sa mrežom za mali fudbal svim srednjim školama u Srbiji.

Ministar Ružić zahvalio je kompaniji Marbo Produkt na pokazanoj društvenoj odgovornosti i ocenio da su golovi nešto što će srednjim školama biti izuzetno korisno.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uvek je spremno da podrži ovakve projekte, koji pomažu da škole u Srbiji budu bolja mesta za učenje i odrastanje. Smatram da udruženim snagama možemo da postignemo mnogo više i zato se zahvaljujem kompaniji Marbo Produkt, koja će donirati komplete golova za mali fudbal svim srednjim školama u Srbiji. Naš zajednički cilj je da podstaknemo decu na fizičku aktivnost i bavljenje sportom“, rekao je ministar Ružić.

Pinto Leite je rekao da ta kompanija donacijom golova za mali fudbal svim srednjim školama na teritoriji Srbije želi da pruži podršku zdravlju i podstakne omladinu da kroz fizičku aktivnost uspostave zdrave navike.

Društveno odgovorno poslovanje i briga o zajednici u kojoj poslujemo predstavlja deo PepsiCo poslovne filozofije, a borbu protiv gojaznosti među decom školskog uzrasta upravo vidimo kao najbolju investiciju u budućnost Srbije. Donacija koju realizujemo je još jedna u nizu aktivnosti koje sprovodimo kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih“, izjavio je Nuno Pinto Leite.

Donacija kompanije Marbo Produkt, koja se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za cilj ima podsticanje fizičke aktivnosti kroz promociju sporta i rasta i razvoja dece i omladine na principima zdravih životnih stilova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ruzic-u-kragujevcu-obisao-medicinski-fakultet,-radove-na-izgradnji-centra-izvrsnosti-i-ekonomsku-skolu

Ružić u Kragujevcu obišao Medicinski fakultet, radove na izgradnji Centra izvrsnosti i Ekonomsku školu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će izgradnjom Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu Srbija postati centar biotehnologije i bioinženjeringa. Danas nastavljamo radove na izgradnji objekata Centra izvrsnosti koji će biti ponos svih nas. Posebno jer će obuhvatiti Centar za...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT