“Ja sam tebe uz pesmu rodila, ne uz psovke.”

ADVERTISEMENT
Ako me neko opsuje pred tobom, sine, ne steži pesnice, ne vraćaj istom merom. Znaju slabići da su sinovi na majke osetljivi, pa ih srozavaju u svoje blato tako što im na majku udare.

A ja sam tebe za zlato rodila, ne za tuđi kal.

Ako me neko pred tobom naruži, ne brani me ružnim rečima niti objašnjavaj svinjama da se biseri ne jedu. Osmehni se kraičkom usana i prođi. Tako se kažnjava polusvet.

Ako me neko pred tobom napadne, sine, nemoj da podmećeš svoje grudi, jer one su majci vrednije od ovih mojih, na udarce naučenih, ogrubelih.

Seti se da ti je majka stoput život pobedila, goloruka ubijala aždaje, da nikad nije sagnula glavu i da ima čime da se brani.

Seti se da nije čovek sve u ljudskom obličju, neke ljušture skrivaju skučen um, nesrećno detinjstvo, hrpu kompleksa, mržnju prema sebi. Samo takvi detetu opsuju majku. Samo takvi udaraju u prazno. Samo takvi ne ruže tvoju već svoju mater, jer nikada nisu imali ono što imamo mi: ljubav i povezanost, poverenje i odanost, hrabrost i razumevanje.

Ne dozvoli da te iko saplete postavljajući ti mene kao kamen spoticanja.

Nasmeši se prezrivo, krajevima usana, i prođi.

Ja sam tebe uz pesmu rodila, ne uz psovke.

Autor: Jelena Milenković – JMM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

ko-kontrolise-prodavnice-u-skolama

Ko kontroliše prodavnice u školama

Čizburger i pica od želatina, sok od manga u kojem nema ni soka ni manga, kisele trake posute kristal šećerom nalaze se na rafovima brojnih prodavnica koje rade u okviru škola. Iako statistika upozorava da je u Srbiji svako osmo dete gojazno, ove trgovine ne podležu posebnim propisima i, sem...

cedi,-jedan

Sedi, jedan

Ti bi da se svi druže s tobom, al’ da nikome ne daš da prepiše na kontrolnom iz geografije. Ti bi da te svi vole, al’ da ih i dalje tužakaš učiteljici. Ti bi da imaš sve petice, a da ne moraš da radiš domaći. Ti bi da se ona...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT