ADVERTISEMENT

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine.

Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas.

Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je 8.400,00 dinara.

Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike je 15.000,00 dinara.

Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene studente osnovnih i master studija je 24.000,00 dinara, a za izuzetno nadarene studente doktorskih studija, mesečni iznos stipendije je 30.000,00 dinara.   

Mesečni iznos stipendija za studente koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanja je 12.000 dinara.                                                                                                                                                                                                                       

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u školskoj 2020/21. godini, dodelilo je 8467 studentskih stipendija i 8753 studentskih kredita.

 Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u školskoj 2020/21. godini,  stipendira 262 izuzetno nadarena učenika srednjih škola, kao i 1173 izuzetno nadarena studenta (osnovnih, master i doktorskih studija).

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....