ADVERTISEMENT

Formirana kinesko-srpska laboratorija za prirodne proizvode i otkriće novih lekova

Formirana kinesko-srpska laboratorija za prirodne proizvode i otkriće novih lekova

Zajednička kinesko-srpska laboratorija za prirodne proizvode i otkriće novih lekova je formirana, što je od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju i balkanski region i veliki korak u jačanju saradnje NR Kine i Srbije. 

Laboratoriju „Jedan pojas – jedan put“  šangajskog instituta Materia Medica  i Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ iz Beograda, predvodiće predstavnici Kine i Srbije.

Koncept osnivanja zajedničke laboratorije objedinjuje istraživačke kapacitete za razvoj primene prirodnih proizvoda u različitim sferama, pre svega u pronalaženju novih lekova i medicinskih proizvoda koji su zasnovani na prirodnim resursima, uz očuvanje biološke raznovrsnosti i obezbeđenje održivog razvoja.

Pored optimalnog korišćenja naučnoistraživačkih kadrova, radom Laboratorije obezbediće se i unapređenje istraživačke infrastrukture.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...