ADVERTISEMENT

Dukić Mijatović: Preduzeli smo značajne korake na unapređenju kvaliteta obrazovanja

Dukić Mijatović: Preduzeli smo značajne korake na unapređenju kvaliteta obrazovanja

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijana Dukić Mijatović izjavila je da je u prethodnoj godini najveći izazov bila organizacija onlajn nastave u školama i na fakultetima i izrazila nadu da će se uz vakcinaciju, stvoriti uslovi za normalizaciju nastave od septembra.

Ministarstvo je u svim segmentima svog rada i svim sektorima preduzelo značajne korake u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja tokom pandemije. Ponosni smo na nastavnike i na učenike, kao i na roditelje“, rekla je Dukić Mijatović na savetovanju za zaposlene u javnom sektoru i dodala da je Ministarstvo mnogo toga uradilo u prethodnih šest meseci.

Istakla je da su usvojene Izmene i dopune Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju , koje predviđaju pomeranje državne mature za dve godine.

Imamo komisiju koja je formirana u decembru, kako bi pratila korake u uvođenju državne mature”, rekla je Dukić Mijatović.

Takođe, kako je podsetila, u proceduri su i izmene Zakona o visokom obrazovanju i Zakon o studentskom organizovanju.

Velike napore uložili smo u pripremu Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine, koja je u završnoj fazi”, rekla je Dukić Mijatović.

Naglasila je i da je usvojena je Strategija razvoja nauke do 2025. i ocenila da razvoja nauke nema bez kvalitetnog ulaganja u naučnike, institute i infrastrukturu.

Ponosna sam jer smo dosta toga uradili i na razvoja dualnog obrazovanja. Od 1.oktobra očekujemo dualno obrazovanje i na fakultetima“, rekla je ona.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...

danas-isplata-ucenickih-stipendija-i-kredita

Danas isplata učeničkih stipendija i kredita

Isplata desete rate učeničkih stipendija i kredita, koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  učenicima srednjih škola u Republici Srbiji, za školsku 2020/2021. godinu,  počeće  danas, 17. juna 2021. godine. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja stipendiraće 11.500 učenika srednjih škola u Srbiji, na osnovu raspisanog Konkursa za...

prosvetari-traze-manje-ucenika-u-odeljenjima

Prosvetari traže manje učenika u odeljenjima

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pokrenula je onlajn petciju za smanjivanje broja učenika u odeljenju, saopšteno je na protestu koji su predstavnici tog sindikata organizovali ispred zgrade Vlade Srbije. Protest je održan pod parolom “Manje je više”, čime su prosvetari hteli da poruče da je u odeljenjima sa manjim brojem...

info-dani-horizont-evropa-programa

Info dani Horizont Evropa programa

Evropska komisija je najavila detalje o info danima koji su posvećeni Horizont Evropa programu, a koji će se održati u periodu od 28. juna do 9. jula 2021. Ovaj desetodnevni događaj pružiće priliku potencijalnim kandidatima i drugim zainteresovanim stranama u istraživanjima i inovacijama da dobiju informacije i postave pitanja o...