ADVERTISEMENT

Branko Ružić i prvi prosvetni radnici primili vakcine, više od 15.000 nastavnika se do sad prijavilo

Vakcinu kineskog proizvođača “Sinofarm” primili su danas ministar Branko Ružić i prva grupa prosvetnih radnika, piše Tanjug.

Vakcine su primili na Beogradskom sajmu. Ružić je izjavio da je jedan od najsenzitivnijih delova društva vaspitno-obrazovni sistem i još jednom pozvao sve prosvetne radnike, nastavno i nenastavno osoblje, da se prijave za vakcinaciju preko e-uprave.

“Država brine da vakcina bude dostupna svim građanima. Vakcinacija je civilizacijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju u vakcinaciju. Zato je namera da što veći broj ljudi bude vakcinisan, da se vratimo normalnom životu, zaštitimo obrazovanje naše dece i prosvetne radnike, ali i ekonomiju i zdravstveni sistem koji je mesecima prenapregnut”, rekao je Ružić novinarima na Beogradskom sajmu.

Ministar je istakao da svi prosvetni radnici imaju mogućnost da izaberu vakcinu koju žele, dodajući da lično smatra da greše svi koji se opredeljuju na osnovu geografskog porekla, jer je najvažnije da vakcina ima odobrenje ALIMS.

Ružić nije imao precizan podatak o broju prosvetnih radnika do sada prijavljenih za vakcinu, ali je rekao da je ta brojka do sada prešla 15.000.

Među profesorima koji su danas primili cepivo iz Kine su i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović i Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole i predsednik Društva direktora škola Srbije.

Direktor Zemunske gimnazije rekao je da je zainteresovanost kolega velika, i da se u toj školi od 130 zaposlenih, za vakcinu prijavilo 100.

Izvor: Tanjug

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

isplata-studentskih-kredita-i-stipendija-i-stipendija-za-nadarene

Isplata studentskih kredita i stipendija i stipendija za nadarene

Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2020/2021. godinu, počinje u sredu, 16. juna 2021. godine. Jedanaesta i dvanaesta mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima i studentima koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanjapočinje istog dana biće, takođe isplaćene danas. Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija je...